België
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2538

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Dendermonde

Door de beschietingen, de brandstichting en het willekeurig vermoorden van talloze burgers door oprukkende Duitse troepen in het begin van de Eerste Wereldoorlog hoort Dendermonde thuis in het rijtje van “Martelaarsteden”, net als onder meer Aarschot, Dinant en Leuven. Tijdens je bezoek zal je ontdekken dat de stad aan de samenvloeiing van Schelde en Dender zich niet alleen opmerkelijk herstelde  van die vreselijke periode, maar trots haar verleden en het heden combineert.

 

Met de gids bezoeken we onder meer de Onze-Lieve-Vrouwkerk en het stadhuis,  eeuwenoude gebouwen in de aangename stadskern die op uiteenlopende wijze de gebeurtenissen van september 1914 ondergingen. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat na die vijandelijke doortocht zowat 90% van de huizen ofwel vernietigd ofwel beschadigd was. Kijk nu eens hoe fraai Dendermonde zich herstelde van die mokerslagen.

Tijdens de lunch kan je napraten over wat deze Denderstad te bieden heeft. Aan een aangenaam tempo zet je nadien de kennismaking met het stadscentrum verder. Op het programma staan het Sint-Alexisbegijnhof, zonder twijfel een van de allermooiste beginhoven in Vlaanderen, en het bijhorende Begijnhofmuseum.

Later in de namiddag trek je naar het kunstenaarsdorpje Vlassenbroek, dat een eind buiten de stad verborgen ligt in een bocht van de Schelde. Aan de voet van de Scheldedijk wacht het stille kerkje toegewijd aan de H. Gertrudis. Mocht je even wegdwalen van de kleine dorpskern, dan sta je bijna onmiddellijk volop in de vrije natuur.

Om je dag mooi af te ronden staat er een bezoek aan Brouwerij Bosteels in het nabije Buggenhout op het programma. Wat dacht je van een Kwak of een Tripel Karmeliet als orgelpunt

 

Opmerking: Volgorde van programma kan gewijzigd worden. Dit is slechts een voorstel. We hebben nog honderden andere ideeën. Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen.

 

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats.

Foto's
Kaart