België
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2557

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Ieper en de Westhoek (Battlefield Tour)

In het spoor van WO I

Overal in de Westhoek werd zwaar gevochten, maar Ieper was toch wel het belangrijkste doelwit. We verkennen de ooit zwaar toegetakelde stad, bezoeken het In Flanders Fields Museum en maken een rondrit langs enkele slagvelden in Flanders Fields.

Net als tal van andere  gebouwen werd ook de Lakenhalle na de Groote Oorlog heropgebouwd. Hier bezoek je nu het In Flanders Fields Museum, zonder twijfel het belangrijkste museum over  die vreselijke oorlog.  Een aangrijpend belevingsmuseum, met tal van getuigenissen.

Oorlogsherinneringen zijn er overal in het stadscentrum. Ramparts Cemetery, op de Vesten, is beslist de mooist gelegen begraafplaats. Loop ook eens langs Ypres Reservoir Cemetery, de grootste oorlogsbegraafplaats binnen de stadswallen, het gedenkteken voor de oorlogsslachtoffers (Jules Coomanstraat) en het Iers Kruis (achter de kathedraal).

Na het middagmaal staat een rondrit langs enkele slagvelden op het programma. We houden halt aan Essex Farm Cemetery, voor altijd verbonden aan John McCrae, de auteur van het wereldberoemde, ontroerende gedicht “In Flanders Fields”. In een gammele schuimplaats diende hij hier de eerste zorgen toe aan gewonden.

Het Canadese monument in Sint-Juliaan , “de Canadien”, is indrukwekkend in zijn eenvoud. Het toont een soldaat die de traditionele groet brengt aan een gesneuvelde. Wellicht nog indrukwekkender en omvangrijker is Tyne Cot Cemetery (Zonnebeke), waar 12.000 soldaten rusten en de namen van nog eens 35.000 vermisten in de muren gebeiteld zijn. In het Bezoekerscentrum krijg je een beeld van de gevechten in Passendale. Nog meer interessante informatie over deze veldslag krijg je in het Memorial Museum Passchendaele 1917, in de dorpskern.

De overgrote meerderheid van de begraafplaatsen zijn, Brits, maar we bezoeken ook de Franse begraafplaats Saint-Charles de Potyze, waar 4.000 manschappen rusten. Nadien zijn we tijdig terug in Ieper om de ontroerende Last Post aan de Menenpoort bij te wonen.

 

Volgorde van programma kan gewijzigd worden.
Dit is slechts een voorstel. We hebben nog honderden andere ideeën. Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

 

 

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats.

Foto's
Kaart