Frankrijk
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2746

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Champagne: Reims

Tussen de bezienswaardigheden van Reims is de indrukwekkende kathedraal, met haar prachtige roosvenster en andere gebrandschilderde ramen, ongetwijfeld het hoogtepunt. De stad heeft evenwel nog meer te bieden. Uiteraard maken we een rondrit door de Champagnestreek en krijg je de gelegenheid van dit edele vocht te proeven tijdens een bezoek aan een champagnekelder.

 

De geschiedenis van de Notre-Dame kathedraal gaat terug tot in de 13de eeuw. Tijdens het laatste jaar van de Eerste Wereldoorlog werd de kerk behoorlijk toegetakeld, zoals je kan zien op de binnen tentoongestelde foto’s. Gelukkig kon de schade hersteld worden. Behalve de schitterende kleurenpracht van het enorme roosvenster en de andere gebrandschilderde ramen is er nog meer moois te bewonderen zoals de fraaie wandtapijten en vooral het indrukwekkende interieur van deze gotische kerk. Vlakbij is het Palais du Tau, ooit het aartsbisschoppelijk paleis nu het museum van de kathedraal, voorzien van talrijke kunstschatten, waaronder de talisman van Karel de Grote..

Op de Place du Forum krijg je een beeld van de stadsgeschiedenis uit de Romeinse en de Gallo-Romeinse periode.  De lekkerbekken noteren in de Rue du Tambour zowel het Champagnehuis (van Taitinger) als de befaamde patissier Hardy. Nog meer te ontdekken: het stadhuis met zijn renaissancegevel,  de Porte de Mars, een oude stadspoort, de overdekte markthallen, het Paleis voor Schone Kunsten, het heropgebouwde Grand Théâtre, enz…

Je stapt weer op de autocar na het middagmaal, nu voor een tocht door de Champagnestreek. Door het hart van de regio gaat het tussen wijngaarden richting Epernay. Het is nu uitkijken welke champagnekelder je gaat bezoeken, maar laat dat een prettige verrassing zijn. Van een boeiende rondleiding krijg je ongetwijfeld zin iets heerlijks? Die ene drank die aangeboden wordt zal je ongetwijfeld best smaken…

 

 

De reis naar de Champagnestreek kunnen we aanpassen voor personen met een handicap. Een bezoek aan Reims stelt geen probleem. Er zijn zelfs Champagnehuizen die mensen met een rolstoel kunnen ontvangen.

 

 

 

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats.

Foto's
Kaart