Nederland
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2626

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Van Gogh in de Hoge Veluwe

Midden de schitterende natuur van het Nationale Park Hoge Veluwe houdt de autocar halt bij het Kröller-Müller Museum, dat zowat 20.000 kunstvoorwerpen omvat met als hoogtepunt een enorme collectie werken van de hand van Vincent Van Gogh. Maar bijna 90 van zijn schilderijen en ruim 180 tekeningen zijn hier samengebracht. Plaatsgebrek laat niet toe ze allemaal tegelijkertijd te tonen. 

Je volgende halte in dit prachtige natuurpark is het Jachthuis Sint-Hubertus, oorspronkelijk het buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Er is natuurlijk het bijzondere grondplan van dit gebouw; in de vorm van een hertengewei. Maar er is meer dat je aandacht opeist: de inrichting in harmonie met het interieur, de prachtige kleuren, de bijzondere plafonds, … Aanvankelijk had de bekende architect Berlage hier de leiding, maar na een conflict met de opdrachtgevers kwam de verdere begeleiding in handen van de vermaarde Belgische architect Henry Van de Velde.

Arnhem is ons volgende doel, in eerste instantie de Eusebiuskerk of Grote Kerk, die voor een flink part verwoest werd tijdens de “Slag om Arnhem”. Ken je die veldslag niet, dan beslist wel de verfilming ervan onder de titel “A bridge too far”. Na de oorlog werd de prachtige 500 jaar oude kerk met haar talloze gebeeldhouwde versieringen gerestaureerd en (deels) herbouwd. Met de glazen lift kan je naar de beiaard, een van de grootste van Europa, en naar een mooi uitzicht op 73 m hoogte. 

De rest van de namiddag ben je vrij, bijvoorbeeld om wat te shoppen of om andere bezienswaardigheden te ontdekken. Er is keuze te over: het Vestagebouw in Jugendstil, een stukje van de eeuwenoude stadsmuur (in het ING-gebouw), de Lutherse kerk, de Sabelspoort, het Nederlands Watermuseum in het mooie Park Sonsbeek, de Koepelkerk en natuurlijk het Informatiecentrum Slag om Arnhem.

 

 Opmerking: Volgorde van programma kan gewijzigd worden. Dit is slechts een voorstel. We hebben nog honderden andere ideeën. Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen.

 

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats.

Foto's
Kaart