België
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2596

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Veurne en Beauvoorde

Diverse ingrediënten kruiden deze dag:  het leven voor en achter het front in Veurne, het fraaie kasteel van Beauvoorde en het vele lekkers van Jules Destrooper in Lo.

Wat rest er van het leven als de oorlog woedt in je achtertuin? Op een tiental kilometer van het front is het leven in het onbezette Veurne niet makkelijk. De burgers worden geconfronteerd met vluchtelingen, soldaten en het gevaar voor bommen en gas. Onderwijs, gezondheidszorg, rechtspraak, niets is nog hetzelfde. De gids gaat op stap in de stad met de verhalen van de gewone burger en illustreert met foto’s, dagboekfragmenten en de kunstwerken uit de oorlogstijd. Een verhaal met een prangende actualiteit.

Vooraleer het bezoek aan het kasteel van Beauvoorde aan te vatten versterken we de innerlijke mens met een lekker middagmaal. In 1875 liet Arthur Mergelynck het kasteel restaureren zoals hij dacht dat het er in de 17de eeuw uitzag. In de volgende decennia vervolledigde hij het interieur met meubels en kunstwerken, maar in zijn testament bepaalde hij dat de tijd er moest blijven stilstaan. En zo gebeurde. Geniet ook van de mooie kasteeltuin die de brave man liet aanleggen.

De nazaten van Jules Destrooper verwachten je in hun Bezoekerscentrum. Alles wat je nog niet wist over de gekende lekkere koekjes en hun ingrediënten kom je hier aan de weet. Je steekt ook wat koekjesgeschiedenis op en maak je kennis met de hedendaagse productietechnieken.  Natuurlijk wordt er geproefd: een uitgebreide degustatie met koffie is een heerlijke afsluiter van deze gevarieerde daguitstap.

 

 

Opmerking: Volgorde van programma kan gewijzigd worden. Dit is slechts een voorstel. We hebben nog honderden andere ideeën. Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen.

 

 

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats.

Foto's
Kaart