Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

3043

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Grote rondreis van JORDANIE: land van zand, zout en kastelen (vliegtuig)

 • donderdag 03 oktober tot donderdag 10 oktober 2024
 • v.a. 2575 euro/pers.
 • min. aantal deelnemers: 15
Wat mag je verwachten?

Ontdek het vreedzame Jordanië met haar eeuwenoude cultuur: de  opgravingen van de stad Petra die beschouwd wordt als één van de Wereldwonderen, het zand van de prachtige droge rivierbedding  Wadi Rum dat u kunt afspoelen in de Dode Zee, … Nergens ter wereld is het zoutgehalte zo hoog als in dit meer.
Jordanië is één van de meest fascinerende landen van het Midden-Oosten. Deze rondreis combineert alle hoogtepunten van dit cultuurrijke land.  U bezoekt de opgravingen van Jerash en het magnifieke Petra. Verbazingwekkende natuur vindt u vooral  in de Wadi Rum-woestijn, één van de mooiste woestijngebieden ter wereld. Buiten het  genieten van de vele culturele bezienswaardigheden, is het heerlijk ontspannen tijdens uw  verblijf aan de Dode Zee.

Wat is inbegrepen?

 • rechtstreekse vluchten met Royal Jordanian vanuit Brussel in economy class incl. 1 stuk ruimbagage 23kg en 1 stuk handbagage 7kg
 • Nederlandstalige Scheldevallei begeleider vanaf Zaventem
 • Nederlandstalige gids ter plaatse
 • autocarvervoer ter plaatse volgens het opgegeven programma
 • 7 overnachtingen op basis van half pension (7x ontbijt, 7x diner)
 • 6 lunches in plaatselijke restaurants
 • toegangsgelden volgens het opgegeven programma
 • water is voorzien op de autocar gedurende de rondreis
 • kosten voor het groepsvisum
 • luchthaventaksen en brandstofprijzen (crf dd 26/05/2023)

Niet inbegrepen

 • toeslag eenpersoonskamer: + 499 euro/pers.
 • niet-vermelde maaltijden
 • dranken en persoonlijke uitgaven
 • gebruikelijke fooien van gids en chauffeur (ca 6 USD/pers./dag)
 • eventuele verhoging fuelprijzen of luchthaventaksen
 • annulatie‐ en bijstandsverzekering (voorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail)
 • mits supplement kan u kiezen voor luchthaventransfert van bij u thuis naar Zaventem en terug (prijs op aanvraag)
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1: Brussel-Amman (D)

Samenkomst in Zaventem.    Rechtstreekse vlucht met Royal Jordanian vanaf Brussel naar Amman .  Aankomst op de luchthaven en welkom door uw lokale Nederlandstalige gids.  Transfer naar hotel Mena Tyche 4 * (of gelijkwaardig).  Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2: Amman city tour - Woestijnkastelen (O-L-D)

Na het ontbijt BEZOEK AAN DE KASTELEN van de woestijn die meerdere elementen gemeen hebben zoals het gebruik van de Romeinse lengtemaat en de inrichting rond een centraal binnenplein. Het Qasr Al-Azraq kasteel was het hoofdkwartier van Lawrence of Arabia. Het meest gekende kasteel is dat van de Omayyaden (Qasr Amra) dat in het hartje van de woestijn gelegen is.  Lunch in een plaatselijk restaurant.  Daarna RONDLEIDING IN AMMAN met het archeologisch museum, de citadel (panoramische zicht over de stad) en het Romeins theater.  Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3: Jerash-Aljoun (O-L-D)

Na het ontbijt vertrek naar Jerash. Deze stad bezit de best bewaarde ruïnes van het
Midden-Oosten. De Romeinen hebben werkelijk nergens anders zo’n indrukwekkende monumenten nagelaten (de boog van Hadrianus, de renbaan, de 2 tempels gewijd aan Zeus en Artamis …). Vervolg van de uitstap.   We rijden naar Ajlun voor een bezoek aan het fort van Qala’atar-Rabad dat door de Arabieren werd gebouwd om zich te beschermen tegen de kruisvaarders.  Lunch in een plaatselijk restaurant.  ’s Namiddags bezoek van Um Qais dat een prachtig zicht  op het Galilea-meer, de Yarmouck-rivier en de Golan-vlakte  te bieden heeft.  Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4:Madaba-Nebo-Kerak-Petra(O-L-D)

Na het ontbijt rijden we naar MADABA waar de Romeinse weg en andere overblijfselen nog in vrije goede staat in de moderne stad te bezichtigen zijn. Hier bevindt zich ook de Grieks-orthodoxe kerk van St Georges met goed bewaarde mozaïeken uit de 6de eeuw en een kaart van Palestina. U gaat vervolgens naar Mount Nebo, de berg van waaruit Mozes voor het eerst het Beloofde Land zag maar niet mocht binnengaan.  Lunch in een plaatselijk restaurant.  Vervolg van de uitstap over de KONINKLIJKE LAAN tot in Kérak waar u de waterreservoirs van de goed bewaarde burcht bezichtigt.  In de late namiddag aankomst in Petra en intrek in het Old Village Hotel 5* (of gelijkwaardig) • Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5:Petra (O-L-D)

Ontbijt.  Vandaag is volledig gewijd aan het BEZOEK AAN DE BEROEMDE STAD PETRA. Deze roze stad werd door de Nabateërs in de bergen van Sharah opgericht. De imposante gevels zijn er in de rotswand gehouwen en werden door de UNESCO als erfgoed uitgeroepen.  U heeft tevens de mogelijkheid om te paard de rit te doen tot aan de befaamde kloof (facultatief).  Lunch in een plaatselijk restaurant.  Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6:Wadi Rum (O-L-D)

Ontbijt en vertrek naar WADI RUM.  Bezoek aan WADI RUM in 4×4 (3h00): deze wordt ook wel maanvallei genoemd omwille van het unieke rots landschap. De site werd vereeuwigd in de film ‘Lawrence of Arabia’.  Intrek in het Mazayen Rum Camp (of gelijkwaardig) (privé tenten met toilet).  Avondmaal en overnachting in de woestijn.

Dag 7:Dode Zee (O-L-D)

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar de Dode zee, dit is werkelijk het laagste punt van het aardoppervlak. Het bovenste gedeelte ervan ligt 392 meter onder de zeespiegel. Het meer kreeg waarschijnlijk de naam Dode Zee omdat door de hoge concentratie van mineralen er geen direct zichtbare levende wezens in voorkomen (wel microscopisch). Lunch. In de namiddag tijd om te gaan zwemmen (Dode Zee met 33% zout het hoogste mineraalgehalte ter wereld). Intrek in het hotel Holiday Inn Resort Dead Sea 4* (of gelijkwaardig). Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 8:Terugreis (O)

Ontbijt.  Transfert naar de luchthaven van Amman voor de rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.

 

O = ontbijt    L = lunch    D = diner

 

Opmerking:

Minimum 15 deelnemers vereist.   
Maximum 25 deelnemers.
Programma onder voorbehoud van wijzigingen. 
Voorzie stevig schoeisel voor het bezoek aan bepaalde sites.

Reisdocumenten: Internationaal reispas verplicht min. 6 maand na retour geldig.
Gezondheid: geen verplichte vaccinaties
Tijdsverschil: winter + 2 uur; zomer + 3 uur
Munteenheid: €1 = ca. 0.76 Jordaanse dinar (JOD) – wisselkoers mei 2023
Betalingswijze ter plaatse: euro’s en kredietkaarten
Klimaat: vergelijkbare seizoenen als in België.  Kouder in de wintermaanden, een droge hitte in de zomer.  In het lager gelegen Aqaba en de Dode Zee voelt het warmer door de hogere luchtvochtigheid.

 

Reis in samenwerking met  touroperator Easy Tours.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Hoeveel kost een annulatieverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke annulatieverzekering (Cancellation Only) kost 6,5% van de totale reissom (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Hoeveel kost een bijstandsverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke reisbijstandsverzekering (Travel Selection) kost 7,70 euro/dag/persoon (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Opmerking

Naargelang de omstandigheden-in het belang van reiziger of om de producten te verbeteren-behoudt Easytours zich het recht om zonder voorafgaand bericht de elementen uit het programma te wijzigen, voor zover deze wijzigingen niet van doorslaggevend belang zijn noch een waardevermindering met zich meebrengen. Onderworpen aan de algemene voorwaarden van Easytours ‘Winter & Zomer 2023-2024”

5 reizigers overwegen deze tour nu!