Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

3269

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

THAILAND, het land van de glimlach incl. 2 nachten strandvakantie (vliegtuig)

 • zaterdag 16 tot woensdag 27 november 2024
 • v.a. 2579 euro/pers.
 • min. aantal deelnemers: 15
 • VP tijdens de rondreis - HP tijdens strandverblijf
Wat mag je verwachten?

Thailand, ook wel ‘het land van de Glimlach’ genaamd, is gekend om de vriendelijkheid en gastvrijheid van haar bewoners.  Ontdek met ons een perfecte mix van Thaïse natuur, cultuur en ontspanning.  We bezoeken de magnifieke hoofdstad Bangkok “de Stad der Engelen”,  het ‘Venetië van het Oosten’ met zijn mooie tempels, de drijvende markten .  Ayutthaya de oude hoofstad van Thailand,  het historische park van Sukothai,  Chiang Mai ‘de roos van het Noorden.
We eindigen de rondreis met een strandverblijf op de mooiste stranden van Azië.

Wat is inbegrepen?

 • vluchten met Emirates vanuit Brussel in economy class incl. 1 stuk ruimbagage 30kg en 1 stuk handbagage 7kg
 • Nederlandstalige Scheldevallei begeleider vanaf Zaventem
 • Nederlandstalige gids ter plaatse
 • autocarvervoer ter plaatse volgens het opgegeven programma
 • 8 hotelovernachtingen + 1 nacht aan boord van de slaaptrein
 • 9x ontbijt, 7x lunch, 10x avondmaal
 • excursies en toegangsgelden volgens het opgegeven programma
 • luchthaventaksen en brandstofprijzen (crf dd 07/09/2023)

Niet inbegrepen

 • toeslag eenpersoonskamer: 350 euro/pers.
 • niet-vermelde maaltijden
 • dranken en persoonlijke uitgaven
 • gebruikelijke fooien van gids en chauffeur
 • eventuele verhoging fuelprijzen of luchthaventaksen
 • annulatie‐ en bijstandsverzekering (voorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail)
 • mits supplement kan u kiezen voor luchthaventransfert van bij u thuis naar Zaventem en terug (prijs op aanvraag)
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1: heenvlucht naar Bangkok

De Scheldevallei begeleider wacht u op in Zaventem en vervoegt de groep tijdens de hele reis.    Lijnvlucht van Brussel naar Bangkok (via Dubai)

Dag 2: Bangkok (L-D)

Aankomst in Bangkok. Onthaal door uw lokale gids en transfer naar het hotel Montien Riverside (of gelijkwaardig) ideaal gelegen langs de Chao Praya rivier. Er wordt een lichte lunch voorzien. Daarna maken we een boottocht op de KLONGS, de kanalen van het oude Bangkok, waar u de verschillende aspecten van het Thaise leven aan de oevers van het water ontdekt. We varen voorbij de WAT ARUN, ofwel de tempel van de dageraad. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3: Bangkok (O-L-D)

Ontbijt. In de ochtend varen we vanaf de privésteiger van ons hotel naar het oude centrum en bezoeken het prachtige KONINKLIJK PALEIS met zijn SMARAGDEN BOEDDHA, de trots van de Thaise natie’s Middags genieten we van een gevarieerd buffet in een restaurant op de Chao Praya-oever. We trekken op verkenning doorheen CHINATOWN, de Chinese wijk van Bangkok, met zijn smalle steegjes waar u de authentieke Chinese sfeer kunt opsnuiven. En vervolgens gaan we rondkuieren op de grote BLOEMEN-, GROENTEN-, EN FRUITMARKT van Pa Klong. Avondmaal en overnachting in het hotel.
Facultatieve avondexcursie (te boeken bij reservatie):
Ontdekking van Bangkok ‘by night’ en diner (ca. 35 €/pers – min. 4 deelnemers vereist):  vertrek per bus voor het bezoek van de oude wijk van Bangkok, langs belangrijke sites zoals China town, de giant swing …, diner in een restaurant aan de rivier.
Of
Baiyoke Sky diner- 78e verdieping ( ca. 45 €/pers – min.4 deelnemers vereist): diner in het hoogste gebouw van Thailand, de Baiyoke Sky Tower, met een ronddraaiend restaurant op de top dat ons de adem beneemt en uitkijkt over de geweldige stad Bangkok.

Dag 4:Bangkok-Ayutthaya (O-L-D)

Na het ontbijt verlaten we Bangkok en rijden we richting Ma Klong waar we een verrassende stop maken bij de Mae Klong ‘flip flop’ treinmarkt. Daarna een bezoek aan de DRIJVENDE MARKTEN van Damnoen Saduak, één van de meest kleurrijke en pittoreske van het land. Middagmaal en transfer naar Ayutthaya, waar we onze intrek nemen in het Krungsri River Hotel (of gelijkwaardig).  Avondmaal in een lokaal restaurant.  Overnachting in het hotel.

Dag 5:Ayutthaya-Sukhothai (O-L-D)

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de WAT MAHATHAT, bekend om het heel bijzondere en magische Boeddha-hoofd waar een eeuwenoude boom omheen is gegroeid.
We eten een middagmaal in het paradijselijke Chaba Lagoon, gevolgd door een transfer naar Sukhothai. Een vrije avond en overnachting in het hotel Le Charme de Sukhothai.
Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.

Dag 6:Sukhotai - Chiang Mai (O-L-D)

Na het ontbijt bezoeken we het HISTORISCH PARK VAN SUKHOTHAI, de bakermat van de Thaise beschaving. We eten onze Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag, vertrekken we richting de provinciehoofdstad Chiang Mai, ook wel de Roos van het Noorden genoemd.
Kennismaking met enkele van de vele LOKALE AMBACHTEN, de trots van Chiang Mai: met o.a. de traditionele productie van zijde, gelakt hout, jade, het slijpen van edelstenen
alsook de schilderkunst op parasols. Aankomst in het hotel Empress (of gelijkwaardig) Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.

Dag 7:Chiang Mai (O-L-D)

Na het ontbijt rijden we de heuvel DOI SUTHEP op (per autocar of minivan), waar een schitterend panorama over Chiang Mai en omgeving zich voor uw ogen ontplooit. Een lange slangentrap van 306 treden leidt u – te voet – naar de WAT PHRATHAT DOI SUTHEP met zijn prachtige vergulde parasols. Volgens de legende bent u niet echt in Chiang Mai geweest als u deze tempel niet bezocht heeft. Vervolgens houden we halt bij een ORCHIDEEKWEKERIJ, een tuin met een kleine vlindertuin en prachtige orchideeën in weelderige bloei. Na de lunch bezoeken we Kanta Elephant Sanctuary. Het biedt bezoekers de kans om olifanten in hun natuurlijke omgeving te bekijken, maar ook om inzicht te krijgen in hun geschiedenis en gedrag. 
Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 8:Chiang Mai - Bangkok (O-D)

Na het ontbijt is er vandaag een vrije dag ingepland.
Je hebt de mogelijkheid om een Chiang Mai fietstocht te doen (facultatief – op voorhand te boeken): halve dag – 1300 baht/pers. met lunch inbegrepen
of om een cursus THAIS KOKEN te volgen (facultatief – op voorhand te boeken): halve dag – 1200 baht/pers met lunch inbegrepen
Beiden met Engelstalige begeleiden en min. 4 deelnemers vereist.
In de late namiddag vertrek naar het station van Chiang Mai.
Overnachting aan boord van de slaaptrein. U krijgt een meeneemavondmaal mee.

Dag 9:Bangkok - Hua Hin (O-D)

Vroeg in de ochtend, aankomst in Bangkok. Ontbijt in een lokaal restaurant. Transfer per autocar naar Hua Hin of Pattaya. Verblijf in het hotel Veranda Resort & Villas Hua Hin/Cha Am (of gelijkwaardig). Rest van de dag vrij. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 10:Hua Hin (O-D)

Ontbijt in uw hotel. Vrije dag om van de faciliteiten van het hotel te genieten en het strand en optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 11:Hua Hin - Bangkok (terugreis naar België) (O-D)

Ontbijt in uw hotel (check-out in de voormiddag). U krijgt nog een vrije dag en na het avondmaal in het hotel transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 12:Aankomst Brussel

Aankomst rond de middag in Zaventem.
We nemen afscheid van de Scheldevallei begeleider en keren met een koffer vol mooie herinneringen terug huiswaarts.

 

O = ontbijt    L = lunch    D = diner

 

Opmerking:
Minimum 15 deelnemers vereist.   
Maximum 24 deelnemers.
Programma onder voorbehoud van wijzigingen. 

Reisformaliteiten: Belgisch elektronisch reispas min. 6 maanden na retour geldig
Gezondheid: geen enkele verplichte vaccinatie.  Inenting tegen hepatitis A, B en buiktyfus wordt aangeraden.  Beperkt risico voor malaria in het noorden.  
Tijdsverschil: zomer: + 5 – winter: +6u. 
Klimaat: tropisch klimaat, dat varieert naargelang het seizoen en de streek. Munteenheid: THB 1 = ca. 0,0027 EUR of € 1 = 37,40 THB  (mei 2023). 
Betalingswijze: lokale munten en krediet.  Met Europese bankaarten kunt u contant geld aan de geldautomaten opnemen indien de Maestro-functie geactiveerd werd. Sommige aankopen in winkels met het logo ‘VAT refund for tourists’ zijn vrijgesteld van BTW indien u het land verlaat via een internationale luchthaven.
Talen: Thais (officiële taal) en Engels.

 

Reis in samenwerking met  touroperator Easy Tours.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

+350 euro/persoon

Hoeveel kost een annulatieverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke annulatieverzekering (Cancellation Only) kost 6,5% van de totale reissom (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Hoeveel kost een bijstandsverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke reisbijstandsverzekering (Travel Selection) kost 7,70 euro/dag/persoon (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Opmerking

naargelang de omstandigheden-in het belang van reiziger of om de producten te verbeteren-behoudt Easytours zich het recht om zonder voorafgaand bericht de elementen uit het programma te wijzigen, voor zover deze wijzigingen niet van doorslaggevend belang zijn noch een waardevermindering met zich meebrengen. Onderworpen aan de algemene voorwaarden van Easytours ‘Winter & Zomer 2023-2024”

8 reizigers overwegen deze tour nu!