Frankrijk
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2334

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

5 dagen LOIRE ATLANTIQUE

Wat mag je verwachten?

De Loire Atlantique wordt als het ware beheerst door water.  Enerzijds door de Loire-rivier en anderzijds door de Atlantische Oceaan.   Brede zandstranden worden afgewisseld met grillige rotskusten.  Ook cultuur ontbreekt niet op het programma met bezoek aan Saint-Nazaire, gekend om zijn cruisescheepswerven.  Uiteraard mogen we de plaatselijke gastronomie niet uit het oog verliezen.  Een gevarieerde reis met voor ieder wat wils. 

Foto's
Reisschema per dag

dag 1

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids)05u00 halen u af in uw gemeente.  Via de Franse snelwegen komen we rond de middag aan in Angers.  We genieten er van een kort bezoek in de historische binnenstad.
We vervolgen onze weg tot in Saint Nazaire of omgeving.

dag 2

We rijden over de Pont de Saint Nazaire richting Ile de Noirmoutier.  Afhankelijk van de getijden rijden we over de Passage du Gois, de 4km lange verbindingsweg tussen het vasteland en het eiland.  We worden rondgeleid in een oesterbedrijf.  Uiteraard eindigen we hier met een degustatie van deze lekkernij en een glaasje Muscadet.  We genieten van wat vrije tijd in Noirmoutier waar u de abdijkerk Sant Philibert kan bezichtigen.  Rondrit op het eiland met diverse fotostops en bezoek aan het Musée des Traditions. 

dag 3

We starten de dag in het middeleeuwse stadje Guérande dat nog steeds wordt omringd door zijn ruim 1,4 kilometer lange versterkingsmuren.  Met haar massieve vestingmuren lijkt Guerande op een “Carcassonne van het westen”. Maar achter de stenen singel blijkt uit de leistenen daken van de oude huizen dat hier wel degelijk sprake is van een Keltische “Ville d’Art et d’Histoire” (Kunst en Historiestad). De kapittelkerk Saint-Aubin met haar spreekstoel aan de buitenkant, bereikbaar via een wenteltrap, oogt heel wat nieuwsgierige blikken.  Maar de stad heeft haar rijkdom vooral te danken aan haar magische en sprankelende zoutmoerassen.  We werpen een blik op de gekende zoutpannen en bezoeken het Maison des Paludiers, waar u alles te weten komt over het winnen van zout. 
Hier is er eventueel nog tijd om even te stoppen aan een lokale ‘biscuiterie’ voor een degustatie van heerlijke koekjes.

dag 4

We vetrekken naar Saint Marc sur Mer, het dorp waar de film werd opgenomen ‘Les Vacances de Monsieur Hulot’.  Nadien bezoek aan Saint Nazaire.  We bezoeken er de scheepswerven waar de mooiste cruiseschepen ter wereld worden gebouwd (bv. Queen Mary II in 2003). 

De namiddag staat in het teken van het ‘Parc Naturel Régional’ van Brière.  We houden halt in Kerhinel met zijn karakteristieke huisjes.  Nadien maken we een boottocht in een platbodemboot waar we genieten van het moeraslandschap.  

dag 5

Vandaag op het programma: “Le Mans”. We ontdekken er o.a. de de beschermde historische wijk “cité Plantagenêt” en zien met eigen ogen waarom Le Mans decor stond voor verschillende Franse historische films, zoals “Cyrano de Bergerac” en “Le Bossu”.
We vatten de retourrit aan.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen?

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

6 reizigers overwegen deze tour nu!