Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2208

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Noord-DUITSE Waddeneilanden

 • vrijdag 10 tot woensdag 15 juni 2022
 • Half pension
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
 • min. aantal deelnemers: 30
Wat mag je verwachten?

De Sleeswijk-Holsteinse Waddenzee strekt zich uit van de Elbemonding tot aan de Deense grens en is het
grootste samenhangende waddenlandschap ter wereld. Dit UNESCO Werelderfgoed met zijn duinen, stranden en
uitzonderlijk mooie dierenwereld is buitengewoon fascinerend. Grote delen van dit unieke natuurgebied verkeren
tot op de dag van vandaag in ongerepte staat. Het is een plek waar de zeebodem tot aan de horizon reikt en waar
we kunnen genieten van oneindige vergezichten.

Wat is inbegrepen?

 • 5 x diner, overnachting en ontbijt, 1 x lichte lunch, 1 x broodjes op de heenreis
 • reis en alle excursies met luxe autocar
 • inkomgelden: rit met Sylt Shuttle Niebüll-Westerland en terug, boottocht KappelnSchleimonding en terug, veerboot Schlüttsiel-Hooge en terug, koetstocht op Hallig Hooge
 • audioguide systeem
 • deskundige begeleiding
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/11/2021
 • Thuisophaling binnen een straal van 20 km rond Eine of gratis gebruik van de Scheldevallei-parking.

Niet inbegrepen

 • 1-persoonskamer toeslag: 200 € per persoon
 • Verzekeringspremie: op aanvraag te bekomen
 • Tafeldranken
 • Persoonlijke uitgaven
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1: Naar Husum

Met onze luxe autocar vertrekken we ‘s morgens vanuit onze opstapplaatsen via Duitse autowegen naar Husum, nabij de Deense grens. Dit idyllische havenstadje wordt gekenmerkt door een typerende maritieme charme. Het wordt ook wel eens de Grijze stad aan de Zee’ genoemd, naar het gedicht van Theodor Storm. Nochtans is het Noord-Friese stadje bijzonder kleurrijk, met bonte gevelhuizen en een schilderachtige getijhaven. In het centraal gelegen Best Western Plus Theodor Storm Hotel 4* zullen we ons onmiddellijk thuis voelen. Hartelijk welkom in Noord-Friesland.

Dag 2: Friedrichstadt en schiereiland Eiderstedt

Het ‘Hollandstadje’ Friedrichstadt werd in 1621 gesticht door hertog Frederik III van Sleeswijk-Holstein-Gottorp en verschillende Nederlandse kolonisten in de hoop een rol te kunnen spelen in de internationale handel van die tijd. Friedrichstadt is een schattig en fotogeniek stadje, met talrijke grachten en een schilderachtig decor. Het historische marktplein bestaat bijna helemaal uit ‘Nederlandse’ huizen met trapgeveltjes zodat we ons als het ware in Amsterdam wanen. Tijdens een rondvaart over de grachten verkennen we het Sleeswijk-Holsteinse ‘Klein Amsterdam’. In de namiddag bezoeken we het schiereiland Eiderstedt, het noordelijke mondingsgebied van de Eider. In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw werd dit gebied definitief ingedijkt en ingepolderd. De forse stormvloedkering die werd aangelegd wordt ook wel  Eidersperrwerk genoemd. We sluiten onze dag af in de bekende badplaats St. Peter-Ording.

Dag 3: Sylt, het Saint-Tropez van het noorden

Het meest noordelijk gelegen Duitse waddeneiland ‘Sylt’ is gelegen voor de kust van Denemarken en wordt ook wel de Koningin van de Noordzee’ genoemd. De Hindenburgdam verbindt dit eiland met het vasteland. Vanuit Niebüll nemen we de Sylt Shuttle naar Westerland. Tijdens een rondrit ontdekken we de mooiste plekjes van het eiland en passeren o.m. de dorpjes Hörnum, Rantrum en Kampen. De echte rijkdom van het eiland wordt zorgvuldig verborgen gehouden in prachtige met riet bedekte huizen achter duinen en dijken. De charmante kleine haven van List verenigt een levendige sfeer en maritieme flair.

Dag 4: Sleeswijk, Kappeln en de Schlei

Aan het einde van de Schlei, de 40 km lange Oostzeefjord, ligt de historische Vikingstad Sleeswijk met zijn oude binnenstad en indrukwekkende musea. De glans van Sleeswijk dateert uit de tijd dat het de residentie van hertogen en bisschoppen was. Tijdens een wandeling door de schilderachtige binnenstad en de idyllische, met rozen versierde, vissersnederzetting in het stadsdeel ‘Holm’, maken we kennis met deze onmiskenbaar mooie stad. In de namiddag bezoeken we Kappeln met zijn zorgvuldig onderhouden oude gebouwen, kerken en molens. Het is een klein stadje niet ver van de Schleimonding. Vanaf hier krijgen we de mogelijkheid om het prachtige landschap langs de Schlei tot aan de Schleimonding te ontdekken.

Dag 5: Op bezoek in Hallig Hooge

Op slechts enkele kilometers van Husum ligt de veerboothaven Schlüttsiel. Van hieruit nemen we de overzetboot naar het eiland Hooge, de parel van de Halligen, een archipel van kleine eilanden midden in het waddengebied van Sleeswijk-Holstein. De meeste zijn niet door dijken of duinen beschermd. Vroeger waren er meer dan 100 Halligen, maar vandaag de dag blijven er slechts 10 over. Een paar daarvan zijn het gehele jaar bewoond, de overige alleen in de zomer. De Halligen hebben een bijzondere cultuurgeschiedenis waar o.a. door hun geïsoleerde ligging veel tradities en gebruiken bewaard gebleven zijn. Eens aangekomen op het eiland Hooge maken we een koetstocht naar de 3 belangrijkste terpen, met aansluitend nog wat vrije tijd.

Dag 6: Terugreis

Vandaag eindigt onze reis in het mooie Noord-Friesland. Met een koffer vol herinneringen keren we terug huiswaarts.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

200 euro/persoon

In welk hotel wordt er overnacht?

U verblijft tijdens deze reis in het Best Western Plus Theodor
Storm Hotel 4* te Husum. Het hotel is vernoemd naar de
beroemde romanschrijver Theodor Storm en bevindt zich in het
hart van zijn geboorteplaats. Het is de perfecte uitvalsbasis voor
het verkennen van de zogenaamde ‘poort naar de Noord-Friese
eilanden’. De comfortabele kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, TV, safe en gratis WiFi.
Vooraleer u op pad gaat, start u de dag met een degelijk ontbijtbuffet in de wintertuin. ’s Avonds worden er regionale gerechten
geserveerd in het restaurant.

8 reizigers overwegen deze tour nu!