Frankrijk
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2330

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

6 dagen BRETAGNE– Finistère

Wat mag je verwachten?

Het schiereiland Bretagne, gelegen aan de westkust van Frankrijk en door de jaren heen hertekend door de oceaan.

Geniet mee van deze 6-daagse reis vol variatie; schilderachtige dorpjes, grillige kust, lekkere gastronomie en vooral een rijk historisch en cultureel patrimonium.

Foto's
Reisschema per dag

dag 1

De Scheldevallei autocar met professionele chauffeur en gids halen u af in uw gemeente. We rijden over de Franse snelwegen richting Bretagne.

dag 2

We starten onze reis in Concarneau, een juweeltje van een gesloten vestingstad, gelegen in één van de mooiste baaien van Bretagne.  Met zijn ommuurde vesting en grote jacht- en vissershaven is het één van de populairste toeristische bestemmingen van Bretagne.  We nemen een kijkje op de markt en wandelen door het 15 eeuwse ‘Ville Close’.  Na de middag rijden we naar Pont-Aven waar eind 1880 enkele bekende post impressionistische Franse kunstschilders verbleven waaronder Paul Gauguin, Emile Bernard en Paul Sérusier.  Zij richtten er de ‘School van Pont-Aven’ op.  Wandeling langs de oever van de rivier de Aven.

We eindigen in Le Guilvinec, Frankrijks belangrijkste ambachtelijke vishaven. De haven en kades komen tot leven rond 16u als de boten terugkomen van de vangst. Het is dan mogelijk om de vissers hun verse vis te zien uitladen (lot, rog, inktvis, langoustine…).  Het ontdekkingscentrum Haliotika doet alles uit de doeken over het universum van de zeevisserij.

dag 3

Wij rijden naar Pointe du Raz. Onderweg houden we even halt aan de kapel van Saint-Tugen. Pointe du Raz is de meest westelijk gelegen punt van heel Europa.  Het is een bijzondere plek. Tussen steile rotsen en een smaragden zee, biedt deze plaats uitzicht op volle zee en de mogelijkheid om het eiland Ile de Sein te zien, en bij helder weer zelfs de vuurtoren van Ar Men. Tijd voor een vrij middagmaal in Trepasses met mooi zicht op Pointe du Raz en Pointe du Van. Aansluitend maken we een mooie wandeling naar de Pointe du Van. 

dag 4

Op dag 4 ontdekken we Quimper In het oude centrum, dat nog gedeeltelijk door stadsmuren omringd is, vinden we één van de oudste gotische kathedralen van Bretagne met bijzonder mooie glasramen.  De autovrije straatjes en bruggetjes over de Odet ademen nog middeleeuwse sfeer uit.  

Quimper is ook de stad van de faiencefabriekjes en in de omgeving zijn er dan ook talrijke winkels met Bretoens aardewerk. U kan hier genieten van wat vrije tijd. Daarna schepen we in voor een boottocht door het dal van de Odet. Onze boottocht eindigt in Benodet waar de autocar ons terug opwacht. 

dag 5

We starten de dag in het prachtige Locronan, dat hoort tot de zeer besloten clubs van ‘pittoreske stadjes’ en ‘mooiste dorpen van Frankrijk’.  U wandelt langs schitterende huizen, die stralend rond het mooie centrale plein met zijn putten staan.

Langs de 330m hoge Menez-Hom naar Postolonnec (plage).  Tip: waarom hier niet proeven van een typisch Bretoense lunch nl. crêpes.

In de namiddag naar het schiereiland Crozon.  Bekend om zijn ingesneden kusten en zijn vele steile kliffen, telt het schiereiland van Crozon heel wat mooie uitzichtpunten zoals de Pointe de Penhir, de uiterste punt van het schiereiland.

dag 6

We keren terug huiswaarts met een koffer vol mooie herinneringen.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats

Kaart

Veel gestelde vragen

Kan dit programma aangepast worden?

Dit programma kan aangepast worden naar jullie wensen?

Wat is de prijs hiervoor?

U kiest het soort hotel, het gewenste maaltijdregime, inbegrepen bezoeken of niet, …
Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen, en wij maken u een prijsvoorstel op.

9 reizigers overwegen deze tour nu!