Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2512

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

ZWITSERLAND: autocar/treinreis

 • zondag 26 juni tot vrijdag 1 juli 2022
 • min. aantal deelnemers: 30
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
Wat mag je verwachten?

Ontdek Zwitserland op een andere manier! Een rondreis per trein door Zwitserland wordt ongetwijfeld bijzonder. Genieten van de meest ongerepte stukjes natuur, het Vierwoudstrekenmeer en de adembenemende panorama’s. Steden als Luzern, Zermatt of Sankt Moritz spreken al tot de verbeelding. Legendarische spoorlijnen als de Bernina spoorlijn en de Gottard Express ontbreken zeker niet op onze tocht door het Alpenland bij uitstek. De Matterhorn is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van deze zomertreinreis. Geen zorgen met de koffers, die gaan elke keer met de autocar mee naar de volgende pleisterplaats.

Wat is inbegrepen?

 • Vervoer per luxe autocar
 • Professionele begeleiding
 • Alle overnachtingen in goede en comfortabele hotels met bad of douche en toilet
 • Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal eerste dag tot het ontbijt laatste dag
 • Vermelde uitstappen (niet de toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, trein- of boottochten)
 • Thuisophaling binnen een straal van 20 km rond Eine

Niet inbegrepen

 • Maaltijden onderweg de eerste en laatste dag (tenzij anders vermeld in programma)
 • Middagmalen
 • Tafeldranken (tenzij anders vermeld in programma)
 • Toegangsgelden (tenzij anders vermeld in programma)
 • Annulatie- en bijstandsverzekering. Indien u geen verzekering bij ons afsluit, gelden de bijzondere voorwaarden begeleide reizen van Reizen Patteeuw (Lic. 1269/7291). Deze zijn op verzoek verkrijgbaar bij ons op kantoor.
 • Gereserveerde zitplaats in de autocar
 • Stadstaksen, toeristenbelasting en checkpoints van steden (deze worden afgerekend bij het afhalen van de reisdocumenten of zijn ter plaatse te betalen)
 • Supplement voor thuisophaling indien u verder dan 20 km van Eine woont
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:

Via de Franse en Zwitserse autowegen naar Luzern. We logeren in het hartje van de stad. Wie wil,
kan ‘s avond nog eens de stad in.

Dag 2:Luzern - Lugano

Onmiddellijk na het ontbijt verkennen we de stad Luzern. We wandelen over de Kapelbrug naar de verkeersvrije binnenstad. Het schip dat een vaste lijn volgt over het Vierwoudstrekenmeer, brengt ons van Luzern naar Flüelen. Hierbij kunnen we schilderachtige vergezichten ontwaren. We stappen over op de Gotthard Panorama-express (1ste klasse) voor de verdere rit over de historische Gotthardroute. Door het gebruik van keertunnels komt de kerk van Wassen zelfs tot driemaal toe in beeld. We sporen door de Gotthardtunnel die in 1882 werd aangelegd. In het mediterrane Ticino verblijven we in Lugano.

Dag 3:Lugano - Sankt Moritz

Met de autocar rijden we langs het Meer van Lugano, het Comomeer en via Valtellina en Tirano naar Sankt Moritz. Deze bergrit wordt onderbroken door de lunchpauze in Poschiavo. Een deugddoende wandeling brengt ons langs het meer van Sankt Moritz tot het centrum van de oude stad. Hier zijn natuurlijk de betere winkels en de 5*hotels gelegen. We wandelen ook even tot aan de ‘scheve toren’ van Sankt Moritz.

Dag 4:Sankt Moritz - Brig-Naters

Vandaag nemen we de legendarische Glacier Express. De trein brengt ons van Sankt Moritz naar Brig. Het eerste stuk van het traject maakt deel uit van de Bernina spoorlijn. Door de keertunnels kan het hoogteverschil geleidelijk worden overbrugd. Spectaculaire bruggen, zoals de Landwasserviaduct, en de Albulatunnel maken er alvast al een belevenis van. Vanaf Disentis gaat het dan verder over een tandradbaan om via Andermatt de klim naar Oberalpass (2 033 m) aan te kunnen. De afdaling wordt ingezet naar Brig. Dit tweede gedeelte hoort dan weer bij de ‘Rhätische Bahn’. Tijdens de rit kunnen we genieten van een middagmaal: een slaatje, hoofdgerecht en dessert of kaas wordt in het treinstel opgediend. Het facultatieve middagmaal is te reserveren bij inschrijving. Met de ‘Kleine Simplon Express’ maken we kennis met Naters en zijn eeuwenoude authentieke houten woningen en het nabijgelegen Brig.

Dag 5: Brig- Zermatt - Brig

Vanuit Brig starten wij onze volgende treinuitstap naar Gornergrat. De technische hoogstandjes harmoniëren met de charme van de overweldigende natuur. Wij bereiken Zermatt aan de voet van de Matterhorn (4 478 m). Deze reus is in goed gezelschap van 28 andere bergen die de 4 000 m boven zeeniveau overstijgen. Zermatt is een autovrij mondain stadje waar paardenkoetsen en elektrische autootjes de haastige, met koffers beladen toeristen naar hun bestemming brengen. Vanuit Zermatt nemen we de tandradbaan naar Gornergrat. Vanaf het stationnetje bereiken we het uitkijkpunt op 3 135 m en dwaalt onze blik van de Gornergletsjer over de Monte Rosa tot de Matterhorn.

Dag 6:

Na het ontbijt vertrekken we. Tijdens de rit zullen we zeer zeker nagenieten van deze unieke combinatiereis.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

250 euro/persoon

In welk hotel wordt er overnacht?

Op deze reis slapen we in verschillende hotels.

5 reizigers overwegen deze tour nu!