Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2098

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

OOSTENRIJK: narzissenfest

 • woensdag 25 tot dinsdag 31 mei 2022
 • min. aantal deelnemers: 30
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
Wat mag je verwachten?

In het legendarische Ausseerland in Salzkammergut groeit een bijzondere bloem: de witte narcis. De wilde narcissen sieren de regio van mei tot juni. Ze transformeren het idyllische bergen merenlandschap in een geurige bloemenzee. Duizenden wilde narcissen worden gebruikt om figuren te maken. Deze reis voert je naar het 62ste “Narzissenfest” in Bad Aussee. Onder het motto “Leben – Lieben – Lachen” word je hartelijk verwelkomd in het 4*hotel midden het vakantieparadijs Zauchensee. Laat je alvast inspireren zodat je met mooie verhalen en overrompelende ervaringen je thuisfront kunt verrassen. We wensen je een heerlijke vakantie toe!

Wat is inbegrepen?

 • Vervoer per luxe autocar
 • Professionele begeleiding
 • Alle overnachtingen in goede en comfortabele hotels met bad of douche en toilet
 • Verblijf op basis van vol pension vanaf het avondmaal eerste dag tot het ontbijt laatste dag (tenzij anders vermeld in het programma)
 • Vermelde uitstappen (niet de toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, trein- of boottochten)
 • Thuisophaling binnen een straal van 20 km rond Eine

Niet inbegrepen

 • Middagmaal op dag van het Narcissenfeest
 • Maaltijden onderweg de eerste en laatste dag (tenzij anders vermeld in programma)
 • Tafeldranken (tenzij anders vermeld in programma)
 • Toegangsgelden (tenzij anders vermeld in programma)
 • Annulatie- en bijstandsverzekering. Indien u geen verzekering bij ons afsluit, gelden de bijzondere voorwaarden begeleide reizen van Reizen Patteeuw (Lic. 1269/7291). Deze zijn op verzoek verkrijgbaar bij ons op kantoor.
 • Gereserveerde zitplaats in de autocar (zie lager)
 • Stadstaksen, toeristenbelasting en checkpoints van steden (deze worden afgerekend bij het afhalen van de reisdocumenten of zijn ter plaatse te betalen)
 • Supplement voor thuisophaling indien u verder dan 20 km van Eine woont
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:

In de vroege morgen vertrekken we voor deze verrassende reis. Voorbij München bereiken we het overnachtingshotel.

Dag 2:Herrenchiemsee - Altenmarkt

Na het ontbijtbuffet wordt er richting Chiemsee gereden. Op één van de eilanden staat het “Versailles van Ludwig II”, Herrenchiemsee. Misschien is dit wel zijn mooiste kasteel. Na het middagmaal, in de omgeving van het meer, maken wij een mooie tocht om onze verblijfplaats te bereiken. Na het overschrijden van de Duits-Oostenrijkse grens wordt de autoweg verlaten om met een kleine wandeling kennis te maken met het mooie landschap tussen het Tennen- en Hagengebergte. Zo bereik je het familiale tuinhotel in het vakantieparadijs Altenmarkt

Dag 3: Hohenwerfen - Koetstocht

Achter de sombere ravijnen rondom “Pass Lueg” troont op een steile rotspunt de burcht Hohenwerfen. In de voormiddag breng je een bezoek aan deze vesting. De burcht ziet er nog steeds uit wat ze eeuwen veelal is geweest, een grimmige gevangenis. Als bezoeker krijg je een uitstekende indruk van de middeleeuwse kundigheid op gebied van vestingwerk en zal je genieten van de voormalige residentie van de Salzburgse aartsbisschoppen. Daarna zijn we getuige van een mooie roofvogelshow, één van de mooiste van Europa. ’s Namiddags ontdek je het unieke landschap in het Hinterwinkltal aan de zuidkant van het Dachsteingebergte. Een koets voert je tot de Hofalm (1 303 m), met uitzicht op de “Große Bisschofsmütze” (2 458 m). Tijd om te genieten. Daarna voert de autocar je terug naar het hotel. Zo eindigt een dag vol afwisseling

Dag 4: Gosausee - Radstadt

Vandaag staat één van de mooiste locaties in de Alpen op het programma. Ditmaal midden het indrukwekkende Dachsteinmassief. Met de Pass Gschütt overschrijd je de grens Salzburgerland – Oberösterreich en bereik je het lieftallige Gosautal. De omgeving midden de hoge bergen met uitzicht vanaf het bergmeer is spectaculair. Je kan er een ontspannende wandeling rond de Gosausee maken. Er zijn geen woorden voor de schoonheid! Op de terugweg bezoek je de geschiedenisrijke stad Radstadt. Tijdens een rondleiding verneem je heel wat over deze marktstad. Het zilveren wiel in het wapenschild verwijst naar het rad in de naam van de stad. Er is ook vrije tijd voorzien.

Dag 5:"Narzissenfest" in Ausseerland

Vandaag beleef je het hoogtepunt van de reis, het 62ste Narcissenfeest, het grootste bloemenfeest van Oostenrijk! In de voormiddag kan je de narcissenfiguren in het stadscentrum van Bad Aussee bezichtingen, de wondermooie stad in het middelpunt van Oostenrijk. Deze kleine stad verandert in een ware feestplaats met veel klederdrachten, verschillende standjes met regionale producten en handwerkkunst, blaas- en volksmuziek, … De bezoekers kunnen gemoedelijk over de pleinen en door de straten wandelen en zich ook culinair laten verwennen. Indrukwekkend is de feeststoet door het centrum. Vrij middagmaal. In de namiddag worden de kunstwerken op een bootje of een vlot geladen en op de Altausser See tot een bloemen-bootcorso omgevormd. Het prachtige landschap in verbinding met de fantasievolle narcisfiguren laten wondermooie indrukken en motieven ontstaan. Geniet van de beelden vanaf de oever van het meer. Maak prachtige foto’s als blijde herinnering.

Dag 6:Berchtesgaden: Kehlsteinhaus - 'Deutsche Alpenstrasse'

De charme van het bergstadje Berchtesgaden is zijn adembenemende ligging tussen de mooiste bergen van Beieren. Maar deze plaats is echter ook berucht. Op de Obersalzberg, 800 m hoog boven Berchtesgaden, had Hitler zijn villa in de bergen, waar hij veel hooggeplaatste bezoekers ontving. Vanop het “Adelaarsnest” heeft men een prachtig uitzicht op de omgeving van het Berchtesgadener Land en de mooie Königssee. Bij helder weer is zelfs Salzburg te zien. Na het middagmaal aan de Königssee geniet je van een mooie natuurrit doorheen een deel van de Duitse Alpenweg. In de vooravond bereik je het overnachtingshotel.

Dag 7:Terugreis

Na het ontbijt wordt de reis huiswaarts aangevat. Onderweg kan je nagenieten van deze deugddoende lentevakantie, met als hoogtepunt het bloemrijke “Narzissenfest”.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

120 euro/persoon

In welk hotel wordt er overnacht?

Hotel Ferienwelt Kesselgrub Altenmarkt:

Het hotel is ideaal gelegen aan de rand van het centrum van
Altenmarkt. Het hotel biedt een wellness met o.a. een Finse
sauna, een stoombad, een Kneipp-bad, een fitnessruimte,
een hot tub en een buitensauna. Hotelgasten genieten van
gezonde producten afkomstig van regionale leveranciers en
zelfs van de eigen boerderij van Kesselgrubs Ferienwelt.

Wat is het supplement voor een gereserveerde zitplaats in de autocar (niet verplicht) ?

Alle zitplaatsen van de autocar kunnen ingenomen worden, u kan max. 1 zitplaats p.p. reserveren.
• Voor de eerste twee rijen € 1,25 per dag per persoon
• Vanaf de derde rij tot de zevende rij € 2,50 per persoon voor de volledige reis
• Vanaf de achtste rij (eerste rij achter de middendeur autocar) is de reservering gratis

5 reizigers overwegen deze tour nu!