Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2959

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

SLOVENIË: Julische alpen

 • Zaterdag 11 tot zaterdag 18 juni 2022
 • Vol pension
 • Gratis parking, wij beschikken over een ruime gratis parking
 • min. aantal deelnemers: 30
Wat mag je verwachten?

Slovenië is één van de acht landen die een deel van de Alpen herbergt met het Triglav Nationaal Park als de parel. Dit park is één van de oudste nationale parken van Europa. De beschermde natuur hier is en blijft ongerept door de duurzame ontwikkeling van het gebied waarbij autoverkeer zoveel mogelijk wordt geweerd. Dé attractie in het Nationaal Park is natuurlijk Triglav , met 2 864 m de hoogste berg van Slovenië. Bezoekers van het Triglav Nationaal Park zijn onder de indruk van de contrasten tussen de rotsmassieven en heldere meren, watervallen en smaragdgroene rivieren. Wij ontdekken die bezienswaardigheden die de natuur hier biedt, grotendeels met de autocar.

Wat is inbegrepen?

 • Vervoer per luxe autocar
 • Professionele begeleiding
 • Alle overnachtingen in goede en comfortabele hotels met bad of douche en toilet
 • Verblijf op basis van vol pension vanaf het avondmaal eerste dag tot het ontbijt laatste dag (tenzij anders vermeld in het programma)
 • deskundige begeleiding
 • Vermelde uitstappen (niet de toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, trein‐ of boottochten) (uitzondering: Lourdes: uitstappen niet inbegrepen)
 • Gratis parking, wij beschikken over een ruime gratis parking

Niet inbegrepen

 • 1-persoonskamer toeslag: 200 € per persoon
 • Verzekeringspremie: op aanvraag te bekomen
 • Tafeldranken
 • Persoonlijke uitgaven
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:

Vertrek langs Duitse autosnelwegen naar ons overnachtingshotel.

Dag 2:

Met de autocar naar Bled over Hohe Tauern en de Karawankentunnel. Na de lunch brengen we een bezoek aan de Vintgar‐kloof. Een ontoegankelijke kloof, uitgeschuurd door een snelstromende Radovna rivier. Om deze smalle kloof toegankelijk te maken voor wandelaars heeft men talrijke bruggetjes en hangende paden aangelegd. De kloof is 1,6 km lang en eindigt bij de 16 m hoge waterval Šum. Daarna brengen we een bezoek aan het meer van Bled. Een typische “Pletna”, een overdekte gondel, brengt ons naar het eilandje in het midden van het meer. Reeds in de middeleeuwen was er een kerkje waar pelgrims tot Maria kwamen bidden. In de huidige kerk gaan toeristen de klok luiden, in de hoop dat hun wens in vervulling zal gaan.

Dag 3:

Vandaag bezoeken we het meer van Bohinj, het grootste meer van Slovenië, omgeven door hoge bergen. We nemen de Vogel‐kabelbaan tot een hoogte van 1 500 m voor een schitterend panorama over de Julische Alpen, met de Triglav (2 864 m), de hoogste bergtop van Slovenië. De Triglav ligt ongeveer in het midden van het Triglav nationaal park. Triglav betekent “met drie koppen”, een duidelijke verwijzing naar de vorm van de berg. De berg is het nationaal symbool van Slovenië geworden en prijkt op het wapenschild van Slovenië en de nationale vlag. In de namiddag volgen we een mooie bergweg over de Soriška planina en bezoeken het dorpje Železniki. Deze plaats was ooit een belangrijk centrum voor de ijzerverwerking. Er was ijzererts in de omgeving en de bossen leverden brandstof voor de smelterijen. Nu legt men zich toe op het vervaardigen van siervoorwerpen in smeedijzer. Het stadje Radovljica kwam tot bloei in de middeleeuwen. Het oude centrum heeft interessante huizen en historische gebouwen. Hoewel het stadje erg klein is, doet het aan als een openluchtmuseum met veel laat‐middeleeuwse, renaissance en barokke schatten.

Dag 4:

We bezoeken het centrum en het kasteel van het middeleeuwse Škofja Loka. Deze plaats is reeds in het jaar 972 vermeld en is bijgevolg één van de oudste steden in Slovenië, en volgens de inwoners ook de mooiste! In de namiddag bezoeken wij nabij Cerkno het geheime Partizanenhospitaal Franja. Het is tijdens WO II gebouwd in een nauwe rivierkloof in bosrijk gebied. Zieken en gewonden werden er geblinddoekt naartoe gebracht, een zeer moeilijke tocht langs ravijnen en watervallen. De site is volledig gereconstrueerd na een rampzalige stortvloed in 2007.

Dag 5:

Na het ontbijt rijden we naar Kranjska Gora, het meest bekende skioord van Slovenië. We bezoeken de springschans van Planica waar de skivliegwedstrijden gehouden worden met het skispring‐ museum. Kranjska Gora heeft veel meer te bieden met het Jasnameer, de waterval Peričnik, de Alpenformatie te Gozd Martuljek en één van de steilste Alpenwanden van meer dan 1 200 m en met meer dan 300 klimroutes.

Dag 6:

We bezoeken in de voormiddag Velika Planina, wat betekent “groot bergplateau”. Het populaire wandelgebied ligt op een hoogte van 1 600 meter. De eenvoudigste manier om het te bereiken is met de kabelbaan, daarna nemen we de zetellift. We bezoeken er een kaasboerderij en het herdersmuseum tijdens een mooie bergwandeling. In de wintermaanden is Velika Planina een skigebied. Na een lokale maaltijd nemen we de kabelbaan en gondel en brengen een bezoek aan het stadje Kamnik, deze ligt aan de voet van de Kamniške Alpen, een uitloper van de Julische Alpen. Kamnik was vooral in de 13de eeuw een belangrijke handelsstad tussen Ljubljana en Celje.

Dag 7:

Na het ontbijt verlaten we Bled en rijden via een schitterende bergpas door een gletsjerdal en bereiken Zgornje Jezersko. Een belangrijke handelsweg leidt ons over de Seebergsattel tot aan het gletsjermeer. Het kleine hartvormige meer werd afgedamd door de lokale bevolking, als een herinnering aan het grote gletsjermeer, waarnaar de plaats zijn naam draagt. Het meer is zeker de mooiste plek in de vallei en staat ook bekend als symbool. Zowel de lokale bevolking als toeristen wandelen op verschillende manieren rond het meer Planšarsko Jezero. In het restaurant aan het meer zullen wij heerlijke lokale gerechten proeven. Na het middagmaal rijden we langs Eisenkapel, Klagenfurt en de Wörthersee door Karinthië naar Rohrdorf.

Dag 8:

Via Duitse autowegen rijden wij via Frankfurt naar België

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

270 euro/persoon

In welk hotel wordt er overnacht?

hotel Park (of gelijkwaardig)

10 reizigers overwegen deze tour nu!