Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2832

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

HONGARIJE

 • maandag 26 september tot dinsdag 04 oktober 2022
 • Vol-pension
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
 • min. aantal deelnemers: 30
Wat mag je verwachten?

Opzwepende muziek gebracht door artiesten in traditionele klederdracht, mannen één met hunpaarden gedurende hun show in de Poesta. Spectaculaire middeleeuwse gevechten in een burchtruïne. Dit zijn nog maar enkele van de vele smaakmakers voor een reis naar Hongarije. Maar er is zoveel meer: Boedapest, het parlement, een kasteel van Sissi, oude sfeervolle steden, …. Heb je al stierenbloed geproefd? Dit is de bekendste rode wijn van de streek. Ons hotel beschikt over een ruim terras, wellnesscentrum en een openluchtzwembad met ligweide. In het stadje Visegrad bevinden zich verschillende gezellige typische kroegen met terrasjes

Wat is inbegrepen?

 • Vervoer per luxe autocar
 • Professionele begeleiding
 • Alle overnachtingen in goede en comfortabele hotels met bad of douche en toilet
 • Verblijf op basis van vol pension vanaf het avondmaal eerste dag tot het ontbijt laatste dag
 • Vermelde uitstappen (niet de toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, trein‐ of boottochten)
 • Thuisophaling binnen een straal van 20 km van Eine

Niet inbegrepen

 • Maaltijden onderweg de eerste en laatste dag (tenzij anders vermeld in programma)
 • Tafeldranken (tenzij anders vermeld in programma)
 • Toegangsgelden (tenzij anders vermeld in programma)
 • Annulatie‐ en bijstandsverzekering. Indien u geen verzekering bij ons afsluit, gelden de bijzondere voorwaarden begeleide reizen van Reizen Patteeuw (Lic. 1269/7291). Deze zijn op verzoek verkrijgbaar bij ons op kantoor.
 • Gereserveerde zitplaats in de autocar (zie lager)
 • Stadstaksen, toeristenbelasting en checkpoints van steden (deze worden afgerekend bij het afhalen van de reisdocumenten of zijn ter plaatse te betalen)
 • Supplement voor thuisophaling indien u verder dan 20 km van Eine woont
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:

We rijden via Duitse autosnelwegen naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Passau.

Dag 2:

Na het ontbijt vervolgen we onze weg richting Hongarije. In de namiddag bezoeken wij de 10de‐eeuwse abdijkerk van Pannonhalma waar prinses Stefanie van België begraven ligt. Daarna bereiken we onze eindbestemming Visegrad. Daar nemen we het avondmaal in ons 4*hotel. Hier bevinden wij ons in het mooiste stukje natuur dat Hongarije te bieden heeft, namelijk de Donauknie. Wij worden hartelijk verwelkomd in het restaurant. Avondmaal en logies.

Dag 3:

De hoofdstad Boedapest bezoeken we in 2 keer. In de voormiddag wordt het de Pestzijde. We bezoeken er het interieur van het Parlement, een ervaring om nooit meer te vergeten. Maar ook de Heldenplaats laat ons niet onberoerd. Daarop volgt een middagmaal in een sfeervol bootrestaurant. Vervolgens vertrekken we naar het stadsdeel Boeda.

Dag 4:

Na het ontbijt bezoeken we Gödöllö, het grootste koninklijk slot van Hongarije, gebouwd door Anton Grassalkovich. Dit kasteel is vooral bekend geworden als de geliefkoosde verblijfplaats in Hongarije van keizer Frans‐Jozef en zijn vrouw, keizerin Sissi. Vervolgens worden wij verwacht in de paardenboerderij. Er wacht ons in een typische csarda, een volledig poestaprogramma met middagmaal en wijn inbegrepen. Dit is een wervelende show van paarden, ruiters en lekker eten!

Dag 5:

Vandaag brengen we een bezoek aan Szentendre. Een mooi kunstenaarsdorpje met schilderachtige huisjes en straatjes. Daarna terug naar de Donauknie waar we enkele middeleeuwse ambachten bezoeken in het paleishuis en het middagmaal nemen in de open keuken. Vervolgens bezoeken we het koninklijk paleis en de bovenburcht van Visegrad. Daarna is er vrije tijd om een wandeling te maken langs de Donauboulevard of te genieten van de faciliteiten van het hotel.

Dag 6:

Na het ontbijtbuffet rijden we via Estergon naar het plaatsje Bela in Slovakije waar wij het slot ontdekken. Dit slot, omgebouwd tot hotel, werd uitgeroepen tot het meest romantische en historische gebouw van Europa. Na ons bezoek maken wij een tocht per spoor in het gebergte. Het treintje is de sensatie van de dag. Op het einde van de rit wordt een boerenmaal aangeboden in de vrije natuur. Nadien trekken we naar de Salamonstoren waar ridderspelen opgevoerd worden. De ridders bewijzen hun kennis in het boogschieten, speerwerpen,… Ook wij kunnen onze behendigheid in deze wapens uitproberen. Vervolgens maken we een boottocht bij zonsondergang langs de donauknie. ’s Avonds staat een koninklijk feestmaal in het renaissancerestaurant op het programma. De muzikale omlijsting zorgt voor een grandioze avond en de wijn aan tafel is inbegrepen.

Dag 7:

Na het ontbijt rijden wij naar Boedapest voor een bezoek aan de markthallen en de mogelijkheid tot shopping. Ook kunnen wij baden in het befaamde en sprookjesachtig badhuis Gellert. Vrij middagmaal. In de namiddag keren we terug naar Visegrad.

Dag 8:

Na het ontbijt rijden we richting Oostenrijk voor het middagmaal. Terugkeer via de abdij van Melk. Hier wordt een stop ingelast met de mogelijkheid tot een vrij bezoek.

Dag 9:

Via Regensburg, Würzburg & Koblenz gaat het huiswaarts waar wij in de vooravond aankomen

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

195 euro/persoon

In welk hotel wordt er overnacht?

Logement: hotel Visigrad (of gelijkwaardig)

Wat is het supplement voor een gereserveerde zitplaats in de autocar (niet verplicht) ?

Alle zitplaatsen van de autocar kunnen ingenomen worden, u kan max. 1 zitplaats p.p. reserveren.
• Voor de eerste twee rijen € 1,25 per dag per persoon
• Vanaf de derde rij tot de zevende rij € 2,50 per persoon voor de volledige reis
• Vanaf de achtste rij (eerste rij achter de middendeur autocar) is de reservering gratis

8 reizigers overwegen deze tour nu!