Nederland
Naam*
Vereniging / bedrijf
E-mail*
Telefoonnummer*
Straat+nr*
Gemeente*
Reisdatum*
Gewenste opstapplaats*
Namen deelnemers + geboortedatum*
Wens je extra opties bij te boeken?
Corona- of cadeaubonnummer + waarde (indien van toepassing)
Wens je een annulatieverzekering € 3 p.p.*
Graag onze nieuwsbrief ontvangen?*
* Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden en privacyverklaring.
Ga akkoord met alle algemene voorwaarden voordat u doorgaat naar de volgende stap
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

3101

Scheldevallei staat voor

  • We staan voor je klaar 24/7
  • 75 jaar ervaring
  • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Dagreis Zeeland (Nederland): heerlijk genieten

De Scheldevallei autocar met professionele toerismechauffeur (en gids) halen u af in uw gemeente. Via de Westerscheldetunnel rijden we naar Zeeland waar we worden ontvangen met een kopje koffie en een Zeeuwse Bolus. Een van de landbouwvormen, die men in Zuid-Beveland tegenkomt is de zwarte bessenteelt. Die worden gebruikt voor o.a. de frisdrank cassis, vruchtensap, jam en iets bijzonders, namelijk bessenwijn. In Wijnmakerij Boonman krijgen we uitleg over de bessenteelt en de wijn aan de hand van een film. Daarna bezichtiging van de wijnmakerij en jammakerij. Uiteraard mogen we even proeven van een glaasje wijn.

Rond de middag genieten we van een lekker middagmaal (in het seizoen kunnen we hier ook een heerlijke mosselmaaltijd voorzien). In de namiddag maken we een rondrit over de deltaroute. Via het dorpje Wolphaartsdijk brengt de autocar ons naar het dorpje Colijnsplaat, wereldbekend wegens “het wonder van
Colijnsplaat”. Een schitterend standbeeld weerspiegelt dit wonder dat zich in het rampjaar van 1953 voltrok. Vanaf de dijk hebben we daar een schitterend uitzicht op de Oosterschelde en Zeelands trots “De Zeelandbrug”. Via de Zeelandbrug rijden we langs Zierikszee en slaan af naar de westkust van “Schouwen en Duiveland”.
Vanaf daar rijden we door het schitterende natuurgebied “De Tureluur” – door de Europese commissie voor natuurschoon gesubsidieerd – naar de grootste dijkdoorbraak van 1953, de Schelphoek. U kunt daar met eigen ogen zien hoeveel geweld water en storm teweeg kunnen brengen. Via de Schelphoek vervolgen we onze route langs de Oosterschelde naar de beroemde “Plompe Toren” van het verdronken dorp Koudekerke. In de toren wordt op eigentijdse wijze informatie verstrekt over het dorp Koudekerke. We gaan nu verder naar de stormvloedkering, het technisch wereldwonder van de 20ste eeuw dat onlangs zijn 25jarig bestaan mocht vieren. De gids zal u meer vertellen over het ontstaan ervan. Via de Veerse Damgat vervolgen we onze weg naar Veere, waar we afscheid nemen van de gids en kunnen genieten van wat vrije tijd, een terrasje, … of de vele
zeilbootjes kunnen bekijken welke zich als witte vlinders rustig en stil voortbewegen op het
Veerse Meer. Na een mooie dag rijden we terug huiswaarts.

Opmerking: Volgorde van programma kan gewijzigd worden. Dit is slechts een voorstel. We hebben nog honderden andere ideeën. Vraag ons gerust een offerte op maat, aangepast aan uw wensen.

Opstapplaatsen

Uw gekozen opstapplaats.

Foto's
Kaart