Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

3095

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Verenigde Arabische Emiraten:DUBAI & ABU DHABI, het beste van 2 werelden (vliegtuig)

 • zondag 02 tot vrijdag 07 februari 2025
 • v.a. 2425 euro/pers.
 • min. aantal deelnemers: 10
 • vol pension
Wat mag je verwachten?

Deze rondreis is ontworpen voor wie de bezienswaardigheden van de Verenigde Arabische Emiraten wil combineren.  Dubai, dat waarschijnlijk het bekendste sultanaat is, dankzij zijn sterke toeristische marketing, spectaculaire architectuur en wolkenkrabbers.  Abu Dhabi heeft een groot historisch erfgoed met o.a. zijn prachtige ‘Sheikh Zayed’ Moskee en Al Ain Usesco site (ooit een vitale groene oase op de karavaanroute).   We ontdekken het beste van deze 2 werelden.

Wat is inbegrepen?

 • vluchten met Emirates vanuit Brussel in economy class incl. 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage
 • Nederlandstalige Scheldevallei begeleider vanaf Zaventem
 • Nederlandstalige gids ter plaatse tijdens de bezoeken
 • vervoer ter plaatse volgens het opgegeven programma
 • 5 hotelovernachtingen, 5x ontbijt
 • 4x lunch in lokale restaurants
 • 2x avondmaal in het hotel
 • 1x Dubai Fountain diner
 • 1x Dhow Cruise Diner
 • excursies en toegangsgelden volgens het opgegeven programma
 • luchthaventaksen en brandstofprijzen (crf dd 01/112023)
 • toeristenbelasting (Tourism Dirham)
 • BTW, bijdrage Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • toeslag eenpersoonskamer: 335 euro/pers.
 • niet-vermelde maaltijden
 • dranken en persoonlijke uitgaven
 • gebruikelijke fooien van gids en chauffeur
 • eventuele verhoging fuelprijzen of luchthaventaksen
 • annulatie‐ en bijstandsverzekering (voorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail)
 • mits supplement kan u kiezen voor luchthaventransfert van bij u thuis naar Zaventem en terug (prijs op aanvraag)
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1: Brussel-Dubai

Samenkomst op de luchthaven van Brussels Airport Zaventem waar u kennismaakt met de Scheldevallei begeleider die de volledige reis bij de groep blijft. 
Rechtstreekse vlucht naar Dubai.

Dag 2: Het oude Dubai - Dubai Frame (O-L-D)

Rond middernacht, aankomst in Dubai.  Onthaal op de luchthaven door de lokale gids en transfer naar het hotel Donatello Al Barsha 4* (of gelijkwaardig) en overnachting.

Na het ontbijt krijgen we een rondleiding door het oude Dubai. We te beginnen bij de kreek die een prachtige skyline heeft. Ontdekking van Al Bastakiah te voet. Deze historische wijk in Bur Dubai staat bekend om zijn traditionele architectuur, smalle straatjes, windtorens en binnenplaatsen. Vertrek naar het Shindagha Museum, ook bekend als Dubai Heritage Village. Het museumcomplex is ontworpen als een traditioneel Emirati-dorp en biedt bezoekers een kijkje in de traditionele manier van leven in Dubai vóór de snelle ontwikkeling van de stad.
Na het museum vertrekt u naar het Abra station en met de watertaxi naar de specerijen-souk. Terwijl u verder wandelt, ontdekt u een ruime keuze aan authentieke specerijen, wierook en traditionele parfums. De grote ingang van de Gold Souk verwelkomt je. Zie zelf waarom Dubai de Stad van Goud wordt genoemd.  Na het middagmaal vertrek je naar Dubai

Frame, een iconisch bouwwerk dat een indrukwekkend uitzicht biedt op het oude en nieuwe Dubai. Dubai Frame biedt een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad en viert de

geschiedenis van Dubai, van het begin tot de ambitieuze plannen voor toekomstige ontwikkeling.  Terugkeer naar het hotel.  We frissen ons op en genieten ’s avonds van een  ‘Diner Dubai Fountain’.  Avondmaal waarbij je de grootste fontein ter wereld ziet die het water wel tot 275m de hoogte kan inschieten.  Dit alles bijgestaan door een geluids- en  lichtspektakel.    Overnachting in het hotel.

Dag 3: Dubai - Abu Dhabi (O-L-D)

Ontbijt in het hotel.  Vanuit Dubai rijdt u langs ‘s werelds grootste kunstmatige haven in Jebel Ali en verder langs de met acacia’s omzoomde woestijnkustweg naar Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische EmiratenRondleiding door de Sheikh Zayed Grand Mosque, beschouwd als de grootste architectonische schat van de hedendaagse VAE.  Na het middagmaal vertrek naar en bezoek van Qasr Al Watan. Dit is een ongelooflijke, nieuwe en unieke plek boordevol cultuur, die de wereld een uniek inzicht biedt in het Arabische erfgoed en de leidende beginselen die de geschiedenis van de VAE en hun visie op de toekomst hebben gevormd.  Verder naar Saadiyat Island en bezoek aan het Louvre Museum. Het is ontworpen als een universeel museum en wil een brug slaan tussen oosterse en westerse kunst. Het museumgebouw is een architectonisch hoogstandje. De structuur heeft een opvallende koepel die lijkt op een zwevend geometrisch kantpatroon, waardoor het zonlicht wordt doorgelaten en een fascinerend “regen van licht” effect in het museum ontstaat. 2 uur vrije tijd binnen (zonder gids).  Intrek in het hotel Southern Sun Abu Dhabi 4* (of gelijkwaardig), avondmaal en overnachting.

Dag 4:Abu Dhabi - Al Ain - Dubai (O-L-D)

Na het ontbijt vertrek naar Al Ain, de tuinstad van de Verenigde Arabische Emiraten en een van de eerste plaatsen die werd gekoloniseerd. Het is een groene stad met een ongelooflijk aantal openbare parken. Het is ook de geboorteplaats van Z.H. Sheikh Zayed, de voormalige president van de VAE. Deze beroemde universiteitsstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het was ooit een vitale groene oase op de karavaanroute. Na het middagmaal rijden we verder naar Qasr Al Muwaiji, dat een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van de VAE en een mooi voorbeeld is van vroeg 20e-eeuwse moddersteenarchitectuur.
Voordat u terugkeert naar Dubai, ontdek de levendige kamelenmarkt. Terugrit naar Dubai en intrek in het hotel en diner.

Dag 5:het moderne Dubai - Bujr al Khalifa (O-L-D)

Ontbijt in het hotel.  Vertrek voor onze eerste ontdekking van Dubai met ‘s werelds hoogste gebouw Burj Al Khalifa. We ontdekken de verre horizon vanaf de 124ième verdieping gelegen op 456 meter! Daarna fotostop bij het iconische Burj Al Arab hotel met zijn karakteristieke zeilachtige silhouet.
Wandeling door de magische Arabische markt “Madinat Jumeirah” geïnspireerd op een oude Arabische citadel.  Na het middagmaal vertrek naar de kunstmatige archipel van Palm Jumeirah. U keert terug aan boord van de “Palm Monorail” ontworpen om de gehele kunstmatige archipel van Palm Jumeirah te bedienen. U zult genieten van een prachtig uitzicht op het eiland, de kust en de skyline van Dubai.  Wie gaan ook naar de plaatsen bekend als JBR, The Beach en Blue Water Island waar zich het hoogste rad ter wereld (250 meter) bevindt.  Terugkeer naar het hotel waar we ons klaarmaken voor een unieke avond.  De Dhow Cruise Dinner in de Marina is Dubai’s meest populaire avondactiviteit.   Het is genieten van een uitgebreid diner, live entertainment, achtergrondmuziek en een fascinerend decor terwijl je langs de skyline van Dubai vaart.  Een mooie afsluiter van de reis.

Dag 6:Dubai - Brussel

Ontbijt.  Transfert naar de luchthaven van Dubai voor de terugvlucht naar Brussel.  We nemen afscheid van de Scheldevallei begeleider en keren met een koffer vol mooie herinneringen terug huiswaarts.

 

O = ontbijt    L = lunch    D = diner

 

Opmerking:
Minimum 10 deelnemers vereist.   
Maximum 24 deelnemers.
Programma onder voorbehoud van wijzigingen. 

 

Reisformaliteiten: Belgisch internationaal elektronisch paspoort minimum 6 maand geldig te rekenen van datum van inreis, in combinatie met ticket met terug- of doorreis. Visa on arrival.
(Belgische) paspoorten waarin de geboortedag en -maand onbekend zijn en weergegeven als XX XX worden niet aanvaard voor reizen naar de VAE. Toegang tot het vliegtuig of een visum wordt geweigerd.  Indien je stempels van Israël in je reispas hebt, dien je een nieuw internationaal paspoort aan te vragen
Gezondheid: geen enkele verplichte vaccinatie.  Er is geen gele koorts risico, maar vaccinatie is officieel wel vereist als u vertrekt uit een land waar gele koorts voorkomt of er langer dan 12 uur in transit was. Volgende vaccinaties zijn eveneens aanbevolen: DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A.
Tijdsverschil: in de V.A.E. is het in de zomer 2 uur later dan in België en in de winter 3 uur later.
Munteenheid: de lokale munt is de dirham (AED), onderverdeeld in 100 fils. De officiële wisselkoers is USD 1 = AED 3,67 / € 1 = AED 4,00 (april 2023).
Netspanning: 220/240 volt. Een adapter meenemen, is aan te raden.

Reis in samenwerking met  touroperator Easy Tours.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

+334 euro/persoon

Hoeveel kost een annulatieverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke annulatieverzekering (Cancellation Only) kost 6,5% van de totale reissom (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Hoeveel kost een bijstandsverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke reisbijstandsverzekering (Travel Selection) kost 7,70 euro/dag/persoon (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Opmerking

naargelang de omstandigheden-in het belang van reiziger of om de producten te verbeteren-behoudt Easytours zich het recht om zonder voorafgaand bericht de elementen uit het programma te wijzigen, voor zover deze wijzigingen niet van doorslaggevend belang zijn noch een waardevermindering met zich meebrengen. Onderworpen aan de algemene voorwaarden van Easytours ‘Winter & Zomer 2023-2024”

10 reizigers overwegen deze tour nu!