Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

3363

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

Gourmet Belevenis RIVIERCRUISE naar Antwerpen met VIVA Moments (diverse landen)

 • maandag 04 tot vrijdag 08 november 2024
 • v.a. 990 euro/pers.
 • min. aantal deelnemers: 1
 • Opstapplaatsen: Eine, Oudenaarde, Ronse, Eke en Deinze
Wat mag je verwachten?

Geniet aan boord van de Viva Moments van een 5-daagse riviercruise van Düsseldorf naar Antwerpen.  Een reis voor levensgenieters want u wordt verwend met een all-inclusive formule aan boord en 1 avond komt Michelinster-gastchef Erik Pankert het avondmaal verzorgen.

all-inclusive aan boord
1 gourmet diner bereid door Michelinster-gastchef

Wat is inbegrepen?

 • autocartransferten vanaf onze opstapplaatsen naar Düsseldorf en vanaf Antwerpen terug naar onze opstapplaatsen
 • 4 nachten cruise in een tweepersoonskajuit Rubin (middelste dek), buitenkajuit met Frans balkon op de VIVA Moments op basis van all inclusive: 4x ontbijtbuffet, 3x lunch, 3x gastronomisch meergangendiner, snacks aan boord boord met vrije tafelkeuze en flexibele eettijden
 • 1x gourmet diner bereid door de gastchef
 • De hele dag hoogwaardige, alcoholische en non-alcoholische dranken van het gehele barmenu (inclusief frisdranken, sappen, diverse koffiespecialiteiten, thee, cacao, mousserende wijn, aperol, witte wijn, rode wijn, rosé, champagne, diverse bieren, longdrinks, cocktails, sterke drank, likeuren)
 • High Tea: eenmaal tijdens de reis een selectie van zoete en hartige lekkernijen zoals scones, sandwiches, cupcakes, chocolaatjes, macarons en exclusieve theesoorten
 • Dagelijks aangevulde minibar in de kajuit en herbruikbare VIVA-waterfles
 • Welkomstsekt in de kajuit
 • Exclusieve verzorgingsproducten van Rituals
 • WLAN, fooien aan boord en bagageservice bij in-en ontschepen
 • Havengelden en BTW

Niet inbegrepen

 • toeslag eenpersoonskajuit (op aanvraag)
 • toeslag tweepersoonskajuit Diamant dek (bovenste dek): buitenkajuit met Frans balkon: 60 euro/pers.
 • niet-vermelde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • facultatieve excursies
 • eventuele verhoging brandstofprijzen
 • annulatie‐ en bijstandsverzekering (voorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail)
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1: Heenreis naar Düsseldorf (D)

Vertrek om uit Eine (opstap ook mogelijk in Ronse, Eke en Oudenaarde).
Via de snelwegen wordt u met de autocar tot in Düsseldorf gebracht waar we inschepen aan boord van het schip VIVA Moments.   Onze kajuiten worden toegekend en we maken ons klaar voor een heerlijk diner aan boord.

Dag 2: Amsterdaml (O-L-D)

Ontbijt aan boord.  We blijven de ganse dag en nacht aangemeerd waardoor u de mogelijkheid heeft om de stad te ontdekken.  Amsterdam, de hoofdstad van Nederland gekend voor zijn prachtige grachtengordel.  U kan facultatief een excursie bijboeken ‘Rondvaart door de grachten’.   Lunch en diner neemt u aan boord van het schip.

Dag 3: Hoorn (O-L-D)

Na het middagmaal kan u genieten van een vrije wandeling in het zeilstadje Hoorn.  Je voelt je er meer dan welkom. 
’s Avonds worden we terug aan boord verwacht voor het avondmaal.

Dag 4:Rotterdam (O-L-D)

Na het ontbijt is het de beurt aan havenstad Rotterdam waar we tot het avondmaal blijven aangemeerd. De moderne architectuur gecombineerd met de historische gebouwen in de oude haven, de markthal en de shoppingstraten bieden voor ieder wat wils. U kan hier facultatief een excursie bijboeken ‘Ontdekken en proeven’. Lunch en diner worden aan boord van het schip geserveerd.

Dag 5:Antwerpen (O)

In de ochtend komt het schip aan in Antwerpen.  Na het ontbijt nemen we afscheid van het schip en de bemanning.  Retourrit per autocar.

 

O = ontbijt  L = lunch  D = diner

FACULTATIEVE EXCURSIES:
Amsterdam: rondvaart door de grachten – 32 euro/pers.
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: 1,5 uur
Categorie: individueel
Transport: te voet – bootttocht
Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, nodigt u uit voor een wandeling langs de prachtige grachten. De grachtengordel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, straalt charme uit met zijn historische smalle en scheve huizen, waar veel kleine boetiekjes en cafés zijn gevestigd. Als u geen zin hebt om door heel Amsterdam te lopen, is fietsen een ideale manier om de stad te ontdekken. Amsterdam staat ook bekend om zijn vele musea, waar u zich dagenlang kunt vergapen aan kunst en geschiedenis uit de hele wereld.

Rotterdam: Ontdekken en proeven – 25 euro/prs.
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk – matig
Duur: 2 uur
Categorie: individueel
Transport: te voet
De havenstad Rotterdam ligt is een van de interessantste plaatsen ter wereld. De moderne architectuur speelt daarbij een belangrijke rol. Tot de indrukwekkende bezienswaardigheden behoort de hoefijzervormige markthal met zijn enorme goederenaanbod en kleurrijke drukte. In de oude haven met het opvallende witte huis zijn historische schepen te bewonderen. Voor flaneren, winkelen en feesten is de Witte de Withstraat een trekpleister. Ook het futuristisch ogende centraal station nodigt uit tot kroeglopen en winkelen.

 

Credit Tekst en foto’s: www.rivercruises.be – www.viva-cruises.com

Opgelet:
Geen Scheldevallei begeleiding tijdens deze cruise.

Opmerking programma:

 • Wijzigingen in het programma vanwege hoog- of laagwater, vertraging bij transmissie van sluizen, die doorkruist moeten worden ter uitvoering van de in het programma opgenomen berekende waterwegen, alsook omwille van scheepsdefect tijdens de route blijven voorbehouden. De rederij zal in deze gevallen naar mogelijke alternatieven voor de passagiers zoeken, waarbij overnachting en maaltijden aan boord of in een gelijkwaardig hotel geregeld worden.
 • De kapitein behoudt zich ten alle tijden het recht, zover dwingend noodzakelijk, het programma in belang van veiligheid van de passagiers te veranderen.
 • Bij wijziging van de brandstofkosten heeft de rederij het recht een bunker toeslag te vragen. Deze wordt per persoon berekend.
Kaart

Veel gestelde vragen:

Met welk schip wordt er gevaren?

Logement: riviercruiseschip VIVA MOMENTS
Met 88 hutten nodigt de VIVA MOMENTS tot 176 passagiers uit om te genieten van feel-good momenten aan boord. Op het Diamant dek bevinden zich vier luxe suites met een oppervlakte van 24m² en een toegankelijk balkon, dat een prachtig uitzicht op de rivier biedt. Op het Diamant dek zijn er, net als op het Rubin dek, 19m² Junior Suites met een Frans balkon. De meeste hutten zijn tweepersoonshutten van 16m². Ze hebben een Frans balkon op het Diamant en Rubin dek en niet-openende ramen op het Smaragd dek. Alle hutten zijn volledig uitgerust met flatscreen-tv, minibar inbegrepen, RITUALS® schoonheidsproducten, haardroger, kluis, airconditioning, douche en toilet.

MIchelinster-gastchef Eric Pankert

Eric Pankert is de chef, en tevens eigenaar, van het Belgisch Hotel-Restaurant Zur Post, gelegen in Sankt Vith. Zijn inspiratie put hij zowel uit de finesses van de Franse Haute Cuisine alsook uit de traditionele, regionale gerechten. Mede door zijn talrijke ervaringen, zijn wens naar vrijheid en zijn open kijk op de wereld biedt Eric Pankert een karaktervolle keuken, volgens de culinaire waarden, die hij van zijn vader meekreeg – “Een goed gerecht moet smaakvol zijn!” De keuken van chef Eric Pankert is sinds 1976 ononderbroken bekroond met een Michelin-ster. Eric Pankert hoort bij de gevestigde waarden van de Belgische gastronomie en biedt een keuken aan in perfecte harmonie tussen esthetiek en smaak. Elk gerecht brengt iets bijzonders tot uitdrukking. Dankzij ingrediënten uit de hele wereld verwondert de chef zijn gasten telkens weer opnieuw.

Hoeveel kost een annulatieverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke annulatieverzekering (Cancellation Only) kost 6,5% van de totale reissom (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Hoeveel kost een bijstandsverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke reisbijstandsverzekering (Travel Selection) kost 3,30 euro/dag/persoon (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.
7 reizigers overwegen deze tour nu!