Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

2355

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

IJSLAND: Eiland der contrasten

 • donderdag 16 juni tot zaterdag 25 juni 2022
 • Vol pension
 • Thuisophaling binnen een straal van 20km rond Eine of gratis gebruik Scheldevallei parking
 • min. aantal deelnemers: 30
Wat mag je verwachten?

IJsland is ongetwijfeld één van Europa’s meest unieke natuurbestemmingen! Met zijn spuitende geisers, pruttelende modderpoelen en met ijs bedekte vulkanen is het een enorm aardrijkskundig laboratorium van Moeder Natuur herself. De natuur lacht er u toe met gouden watervallen, extreme kleurschakeringen, natuurlijke warmwaterbronnen en veel meer. Deze unieke rondreis is al even gevarieerd als het landschap zelf. De meest indrukwekkende natuurwonderen staan op het programma, afgewisseld met een bezoek aan Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad van Europa. Hier kunt u proeven van oceaanverse vis en luisteren naar mythen en legendes over trollen en elfen. Reis mee naar IJsland en word voor eeuwig verliefd op dit geologische wonderland!

Wat is inbegrepen?

 • rechtstreekse lijnvlucht met Icelandair Brussel - Keflavík H/T; BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen
 • Professionele begeleiding
 • Alle overnachtingen in goede en comfortabele hotels met bad of douche en toilet
 • Verblijf op basis van vol pension vanaf het avondmaal eerste dag tot het ontbijt laatste dag
 • Alle inkomgelden volgens programma: Glaumbær museum, paardenshow, walvissafari, boottocht gletsjerlagune..
 • reis en alle excursies met PremiumTours luxe autocar

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Tafeldranken (tenzij anders vermeld in programma)
 • Verzekeringspremie: op aanvraag te bekomen
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1:

Vertrek vanuit Brussel voor onze rechtstreekse vlucht met Icelandair naar Keflavík. Ter plaatse stappen we in de PremiumTours Luxe autocar en rijden naar ons hotel in Borgarnes, het Icelandair Hotel Hamar.

Dag 2:

We vertrekken noordwaarts en bezoeken eerst de Hraunfossar, een rustige waterval van helder, turkoois water die onder de met mos bedekte lava tevoorschijn komt. We houden ook nog even halt aan de grootste warmwaterbron van Europa, Deildartunguhver. Lunchen doen we op een paardenfokkerij, waar we tijdens een demonstratie meer te weten komen over het IJslandse paard. Verder naar Siglufjördur, met in de namiddag een bezoek aan het openluchtmuseum van Glaumbær, waar nog enkele turfboerderijtjes te zien zijn uit de 19e eeuw. Overnachten doen we nabij Akureyri, in Hotel Kjarnalundur

Dag 3:

Voor we naar het meest actieve vulkanische gebied op aarde rijden, het Mývatn, houden we halt aan de Goðafoss, waterval van de goden. Het serene meer van Mývatn is één van de belangrijkste vogelbroedgebieden van IJsland, met een spectaculaire vulkanische activiteit. Nabij Mývatn maken we
kennis met de typische kokende modderpotten gelegen aan de Námaskarð. De volgende 2 nachten verblijven we in het Fosshotel Mývatn (afreis 05/06/2022) of Laxá Hotel (afreis 16/06/2022 & 28/06/2022). 

Dag 4:

Vandaag beleven we een originele walvissafari. Vanuit een authentieke vissersboot genieten we van de wonderbaarlijke dierenwereld en wondermooie vergezichten. In de namiddag rijden we naar Ásbyrgi, een brede hoefijzervormige kloof met steile kliffen tot wel 100 meter hoog. Volgens de legende werd de kloof gevormd door een gigantische hoefafdruk van Odin’s paard… Dit is een echt wonder van de natuur en één van IJslands meest geliefde plekken! Onze reisleider vertelt er u zeker en vast meer over.

Dag 5:

Voor de liefhebbers is er in de voormiddag de mogelijkheid om te ontspannen in de natuurbaden van Mývatn (ca. € 40), de anderen maken een wandeling bij de Krafla-vulkaan. Het gebied rond de Krafla is de afgelopen eeuwen meerdere malen actief geweest. Na de lunch houden we halt aan de krachtigste waterval van Europa, de Dettifoss. De kleine inspanning die we moeten leveren om deze waterval van nabij te kunnen bekijken, lijkt de opwinding alleen maar te vergroten. Overnachting in het Icelandair Hotel Herad te Egilsstadir.

Dag 6:

Vandaag staat een spectaculaire tocht langs de Oostfjorden op het programma. De smalle, steile bergwanden rijzen op uit de oceaan, en de laaghangende mist creëert dikwijls een mysterieuze sfeer. We worden beloond met geweldige vergezichten over het ongerepte landschap met kleurige vissersdorpen. Na een lichte lunch maken we een wandeling in een nabijgelegen vogelreservaat. Verdere rit via de zéér indrukwekkende kustweg, met enkele haltes onderweg. Overnachting in het prachtig gelegen Fosshotel Glacier Lagoon.

Dag 7:

Meer zuidwaarts duikt hij plots op, de reusachtige ijsmassa van de Vatnajökullgletsjer. Een must-see is de Jökulsárlónlagune. We laten ons overweldigen door de unieke schoonheid terwijl de ijsbergen zich door de lagune een weg banen naar de Atlantische Oceaan. We maken een (rubber)boottocht op de Fjallsárlón gletsjerlagune, gevuld met ijsbergen die in het meer drijven als was het een langzaam ballet. We zien hoe de natuurlijke krachten van de gletsjer het landschap hebben gevormd en dat nog altijd aan het doen zijn. In de namiddag trekken we onze wandelschoenen aan voor een ca. 2 uur durende wandeling in het Nationaal Park van Skaftafell, en krijgen we een mooi zicht op één van de gletsjertongen (een mooie kortere wandeling is ook mogelijk). Overnachting in Fosshotel Nupar.

Dag 8:

Na de koele ervaring van de ijskap vormen dampende lavavelden, eeuwenoude kraters en witte toppen het decor voor de komende dagen. We wandelen aan de canyon van Fjaðrárgljúfur en aanschouwen van op de hoogvlakte het mooie dal dat ontstond door erosie. Verder naar de zwarte stranden van Reynisfjara, een uitzonderlijk mooie klif met basaltkolommen. In Dyrhólaey spotten we papegaaiduikers en genieten we van het mooie zicht op Reynisfjara. Een stop aan de Skógafoss en Seljalandsfoss watervallen zijn een must. We sluiten de dag af in Thingvellir, het punt op de mid-Atlantische rug waar de continentale platen van Europa e Noord-Amerika elkaar raken. Dit is niet alleen de reden waarom IJsland zo vulkanisch is, hier vonden ook enkele grote historische gebeurtenissen plaats waarop de IJslanders zeer trots zijn. Overnachting in Icelandair Hotel Fludir (afreis 05/06/2022 & 28/06/2022) en Hotel Geysir (afreis 16/06/2022).

Dag 9:

Vandaag staat de mooiste waterval van IJsland, de Gullfoss, op het programma. Een onvergetelijke, adembenemende ervaring! Het geiserveld rond Geysir, waaraan alle spuitende warmwaterbronnen hun naam danken, is niet veraf. In de loop van de namiddag komen we aan in Reykjavik. De meest noordelijk gelegen hoofdstad van Europa heeft een uitgesproken sfeer. In Reykjavik heerst een gezellig dorpsgevoel; we vinden er traditioneel gebouwde houten huizen, winkels met lokaal design, een cafécultuur, allemaal gebouwd rond een werkende haven. Het is een intrigerende hoofdstad vol creativiteit, cultuur, architectuur en kunst, met de baai van Faxaflói en de berg Esja als prachtige achtergrond. We maken een wandeling langs o.a. het oude centrum met zijn kleurrijke gebouwen, de Hallgrímskirkja en de Harpa, en houden even halt aan het monument van de Zonnevaarder. Overnachting in Hotel Berg te Keflavik.

Dag 10:

Een vroeg ontbijt alvorens we ons naar de luchthaven van Keflavik begeven voor de terugvlucht. Dit was een unieke en zéér intense reis…

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

825 euro/persoon

In welk hotel wordt er overnacht?

De 3*- en 4*-verblijfshotels
gedurende deze reis behoren
zeker en vast tot de betere hotels
van IJsland. In functie van de
reisroute of een specifieke
locatie werd het meest geschikte
hotel gekozen. Alle kamers zijn
voorzien van het nodige comfort.
De avondmalen zijn in buffetvorm of een 3-gangenmenu.

Wat is het supplement voor een gereserveerde zitplaats in de autocar (niet verplicht) ?

Alle zitplaatsen van de autocar kunnen ingenomen worden, u kan max. 1 zitplaats p.p. reserveren.
• Voor de eerste twee rijen € 1,25 per dag per persoon
• Vanaf de derde rij tot de zevende rij € 2,50 per persoon voor de volledige reis
• Vanaf de achtste rij (eerste rij achter de middendeur autocar) is de reservering gratis

10 reizigers overwegen deze tour nu!