Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

3601

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

MAROKKO: keizerlijke steden (vliegtuig)

 • woensdag 09 oktober tot woensdag 16 oktober2024
 • v.a. 1825 euro/pers.
 • min. aantal deelnemers: 10
 • vol pension
Wat mag je verwachten?

Marokko is de laatste jaren een populairdere vakantiebestemming geworden en staat bekend om haar veelzijdige en interessante cultuur.  Elementen als geschiedenis, het geloof en de tradities en gebruiken zijn de pilaren waarop deze cultuur gevormd is.  Tussen de drukte van de medina’s en de rust van de vlaktes en bergen, onthult deze rondreis u talrijke facetten van dit schitterende land: weelderige tuinen, paleizen, woestijnen, soeks, specerijen en aroma’s, … 
We bezorgen je alvast vijf 5 goede redenen om met ons mee te reizen:
De magie van de Keizerlijke steden Fez, Rabat en Marrakesh
De schoonheid van het ‘Grote Marokkaanse Zuiden’ met zijn woeste landschappen
Een sprookjesachtig verblijf in de stad Marrakech, bijgenaamd de ‘Parel van het Zuiden’, waar verschillende tradities samenvloeien
De vriendelijkheid en gastvrijheid van de bevolking
De heerlijke Marokkaanse keuken bestaande uit couscous, tajines, mechoui’s, …
Kortom, waar wacht je nog op?

Wat is inbegrepen?

 • vluchten vanuit Brussel met Tui Fly in economy class incl. 1 stuk ruimbagage 20kg en 1 stuk handbagage 7kg
 • Nederlandstalige Scheldevallei begeleider vanaf Zaventem
 • Nederlandstalige gids ter plaatse
 • vervoer ter plaatse volgens het opgegeven programma
 • 7 overnachtingen op basis van half pension (7x ontbijt, 7x diner)
 • 7 eenvoudige lunches
 • toegangsgelden volgens het opgegeven programma
 • luchthaventaksen en brandstofprijzen (crf dd 27/06/2023)

Niet inbegrepen

 • toeslag eenpersoonskamer: 209 euro/pers.
 • facultatief: Fantasia by Ali (avondmaal & spektakel): 49 euro/persoon (bij reservatie te boeken; min. 4 deelnemers vereist)
 • niet-vermelde maaltijden
 • dranken en persoonlijke uitgaven
 • gebruikelijke fooien van gids en chauffeur
 • eventuele verhoging fuelprijzen of luchthaventaksen
 • annulatie‐ en bijstandsverzekering (voorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail)
 • mits supplement kan u kiezen voor luchthaventransfert van bij u thuis naar Zaventem en terug (prijs op aanvraag)
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1: heenvlucht Marrakesh (D)

De Scheldevallei begeleider wacht u op in Zaventem en vervoegt de groep tijdens de hele reis.    Vlucht vanuit Brussel naar Marrakech.
Eenmaal aangekomen worden we verwelkomd door de plaatselijke Nederlandstalige gids.
Transfer naar het hotel Diwane 4* of Bleu Sea Printemps 4* (of gelijkwaardig). Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2: Marrakesh (O-L-D)

Vandaag staan de bezienswaardigheden van MARRAKESH op het programma.  Bewonder de prachtige Koutoubia (Moskee van de Boekverkopers), gebouwd in de 12e eeuw en symbool van de stad met zijn 70 meter hoge minaret.  Het Bahia Paleis, één van de meesterwerken van de Marokkaanse architectuur uit de 19e eeuw. Middagmaal in een voormalig paleis van de medina. In de middag slentert u door de Medina en de souks voordat u aankomt op het Jemaa el-Fnaa plein, waar onder andere muzikanten, dansers en slangenbezweerders elke dag unieke shows geven. Het Jemaa el Fnaa-plein is het hart van Marrakech. U kunt facultatief ook een bezoek brengen aan een Marokkaanse kruidendokter en traditionele kruiden en remedies kopen. Ook heel wat Marokkaans ambachten zijn in de souks te vinden: lederbewerking, ijzerbewerking, koperbewerking….
Avondmaal en overnachting in het hotel.
Mits supplement van 49 euro/persoon kan u het avondmaal in het hotel wijzigen naar ‘Fantasia bij Ali’: avondmaal met spektakel (min. 4 deelnemers vereist).

Dag 3: Marrakesh - Casablanca (O-L-D)

We rijden verder naar CASABLANCA, economische hoofdstad en grootste stad van het koninkrijk.   Tijdens het stadsbezoek komen we voorbij de belangrijkste bezienswaardigheden: de residentiële wijk Anfa, het plein van de Verenigde Naties, de Habous-wijk, het Koninklijk Paleis en de boulevard van Casablanca waarlangs de grote Hassan II moskee gelegen is.  Ook de binnenkant van de prachtige moskee wordt bezocht. Na het middagmaal verder naar hotel Oum Palace 4* of Kenzi Basama 4* (of gelijkwaardig). Check-in, avondmaal en overnachting.

Dag 4:Casa - Rabat - Meknes - Volubilis-Fez (OL-D)

Na het ontbijt naar RABAT voor een bezoek aan de Hassan Toren, het Mohamed V Mausoleum, het Koninklijk Paleis, de Tuin en de Kasbah van Oudayas en fotostop voor de necropolis van Chellah. Verder naar MEKNES.  Na de lunch bezoek aan de Ismaili hoofdstad: El Hdim plein, Bab Lakhmiss, Bab Mansour die één van de mooiste deuren van het land is, de Moskee en het mausoleum van Moulay Ismail.   Daarna naar Fez via VOLUBILIS voor een ontdekking van de Romeinse overblijfselen en de heilige stad van Moulay Idriss. Vervolgens naar FEZ naar hotel Atlas Volubilis 4* of Across 4* (of gelijkwaardig).  Check-in, avondmaal en overnachting

Dag 5:Fez (O-L-D)

Vandaag staat een bezoek aan FEZ op het programma. De spirituele hoofdstad van Marokko is ongetwijfeld de mooiste van de Keizerlijke Steden. U verkent er de medina “Fes El Bali” en de andere historische monumenten. U kunt hier ‘s ochtends bovendien een Koranschool bezoeken en bij een Marokkaans gezin de theeceremonie bijwonen.   Middagmaal in een voormalig paleis van de medina. Daarna  verder door de pittoreske straatjes van de Mellah, de oude Joodse wijk, dan rond het Palais-Royal om te eindigen met het buitengewone uitzicht op de stad vanaf de noordelijke vestingwerken.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6:Fez-Ifrane- B. Mellal - Afrourer (O-L-D)

Na een lekker ontbijt rijden we richting Afourer door de berglandschappen van de Midden-Atlas.  We komen voorbij Ifrane, een aangenaam bergstadje gelegen in het hart van een cederbos en omgeven door waterwegen.  Het is tevens een populaire wintersportplaats voor Marokkanen. Vervolgens naar Azrou. Middagmaal in Khénifra alvorens we aankomen in Afourer. Check-in in hotel Tazerkount 4* (of gelijkwaardig), avondmaal en overnachting.

Dag 7:Afourer - Marrakesh (O-L-D)

We verlaten Afourer en rijden terug naar onze startplaats Marrakesh.  Check-in in hotel  Diwane 4* of Bleu Sea Printemps 4* (of gelijkwaardig).
Na het middagmaal gaan we verder op verkenningstocht in Marrakesh.  Het bezoek start met een rondleiding over de 20km lange wallen, die langs de lanen lopen en pure wonderen omsluiten zoals minaretten, Medersas (Koranuniversiteiten) en paleizen.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 8:Terugreis (O)

We ontbijten nog een laatste keer in het hotel en checken uit.
Onder voorbehoud van een late retourvlucht maken we een uitstap naar de weelderige OURIKA VALLEI, gelegen aan de voet van de Hoge Atlas.  In dit gebied lag de stad Aghmat, die vóór de Islam door de Houara Berbers zou zijn gesticht. Aan het eind van de 10e eeuw was de stad de hoofdstad van een klein vorstendom, dat vervolgens in 1058 werd veroverd door de Almoraviden en ontvolkt raakte ten gunste van Marrakech.  Door de rijkdom van de natuur, de kleuren en de wadi’s heeft het de bijnaam “de Riante Vallei van Ourika” met de eerste uitlopers van de Hoge Atlas en de rotsgravures van Djebel Yagour. U maakt op die manier kennis met de typische Berberdorpen en geniet van een Berberse lunch.   Transfert naar de luchthaven van Marrakesh voor de terugvlucht naar Brussel.
We nemen na 8 mooie dagen afscheid van de Scheldevallei begeleider en keren met een koffer vol mooie herinneringen terug huiswaarts.

 

O = ontbijt    L = lunch    D = diner

 

Opmerking:
Minimum 10 deelnemers vereist.   
Maximum 24 deelnemers.
Programma onder voorbehoud van wijzigingen. 

Reisdocumenten: geldig elektronisch internationaal reispas verplicht voor Belgen, min. 6 maand na retour geldig.
Gezondheid: geen verplichte vaccinaties
Tijdsverschil: winter -1u, zomer -2u.
Talen: Arabisch (officiële taal), Frans en Engels in de toeristische centra.
Munteenheid: € 1 = ca. 11 Marokkaanse dirhams (MAD) (oktober 2023).
Betaling: dirhams, euro’s en kredietkaarten.

 

 

Reis in samenwerking met  touroperator Easy Tours.

Kaart

Veel gestelde vragen:

In welke hotels wordt er overnacht?

In diverse 4*hotels 

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

+209 euro/persoon

Welk klimaat is er in Marroko?

Het klimaat van Marokko
De verschillende gebieden in Marokko kennen een eigen klimaat. Over het algemeen genomen zijn er vier klimaatzones te onderscheiden:
Sahara-voorland en Sahara, de temperatuurverschillen liggen hier ver uit elkaar met zeer hete zomers en relatief koele winters. In dit gebied wordt de neerslag onregelmatiger en steeds minder. Er staat een droge, hete zuidwestenwind.
Atlantische regio, staat bekend om haar zachte winters en gematigde zomers. Hier waait een vochtige noordwestenwind. Naarmate je zuidelijker komt, duurt de droge periode langer.
Vochtige bergstreken, het Rifgebergte kent de meeste neerslag. Waarbij de grootste hoeveelheid regen in het noorden valt.
Oostelijke regio, staat bekend om zeer weinig neerslag. Het gebied heeft hete, droge zomers.
Het regenseizoen is tussen april en mei en oktober en november. De Atlantische kust kent de meeste regenval met de zwaarste regenbuien in het najaar. Het hele jaar door zijn er besneeuwde toppen te zien in het Atlasgebergte.
Maar gelukkig kent Marokko veel zonuren. De zonuren variëren van dertien uur per dag in de woestijn tot negen à tien uur aan de Atlantische kust. In de winter loopt dit uiteen van zes zonuren in het noorden tot zeven à acht zonuren in de zuidelijke gebieden.

Hoeveel kost een annulatieverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke annulatieverzekering (Cancellation Only) kost 6,5% van de totale reissom (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Hoeveel kost een bijstandsverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke reisbijstandsverzekering (Travel Selection) kost 7,70 euro/dag/persoon (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Opmerking

Naargelang de omstandigheden-in het belang van reiziger of om de producten te verbeteren-behoudt Easytours zich het recht om zonder voorafgaand bericht de elementen uit het programma te wijzigen, voor zover deze wijzigingen niet van doorslaggevend belang zijn noch een waardevermindering met zich meebrengen. Onderworpen aan de algemene voorwaarden van Easytours ‘Winter & Zomer 2023-2024”

8 reizigers overwegen deze tour nu!