Ik wil meer info
Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

3101

Scheldevallei staat voor

 • We staan voor je klaar 24/7
 • 75 jaar ervaring
 • Lid Garantiefonds reizen

Heb je een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren. Onze reisexperts helpen je graag.

055 31 12 40

info@scheldevallei.be

De hoogtepunten van ZUID-AFRIKA (vliegtuig)

 • woensdag 04 tot maandag 16 december 2024
 • 4245 euro/pers.
 • min. aantal deelnemers: 15
 • vol pension
Wat mag je verwachten?

 Een rondreis die u alle facetten van Zuid-Afrika laat ontdekken : van Johannesburg tot Kaapstad via de Kruger Park, Knysna, Tsitsikamma , Oudtshoorn.  Tijdens een nachtsafari in het Kruger Park gaan we op zoek naar de ‘Grote Vijf’.  Originele uitstappen zoals het bezoek van Pretoria, Blyde River Pilgrim’s Rest, Cango Grotten, de wijnroute, maar ook een wijn- & kaas degustatie vervolledigen het programma.  

Wat is inbegrepen?

 • vluchten met Ethiopian Airlines vanuit Brussel in economy class incl. 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage
 • 1 binnenlandse vlucht
 • Nederlandstalige Scheldevallei begeleider vanaf Zaventem
 • Nederlandstalige lokale gids ter plaatse
 • vervoer ter plaatse volgens het opgegeven programma
 • 10 hotelovernachtingen
 • 10x ontbijt, 10x lunch, 10x avondmaal
 • excursies en toegangsgelden volgens het opgegeven programma
 • luchthaventaksen en brandstofprijzen (crf dd 01/12/2023)

Niet inbegrepen

 • toeslag eenpersoonskamer: 299 euro/pers.
 • niet-vermelde maaltijden
 • dranken en persoonlijke uitgaven
 • gebruikelijke fooien van gids en chauffeur
 • eventuele verhoging fuelprijzen of luchthaventaksen
 • annulatie‐ en bijstandsverzekering (voorwaarden te bekomen in ons kantoor of via mail)
 • mits supplement kan u kiezen voor luchthaventransfert van bij u thuis naar Zaventem en terug (prijs op aanvraag)
Foto's
Reisschema per dag

Dag 1: heenvlucht naar Johannesburg

De Scheldevallei begeleider wacht u op in Zaventem en vervoegt de groep tijdens de hele reis.    Lijnvlucht van Brussel naar Johannesburg (via Addis Abeba)

Dag 2: Johannesburg-Pretoria (D)

Aankomst op de luchthaven van Johannesburg en onthaal door de lokale Nederlandstalige gids.   We maken een panoramische rondrit van Johannesburg.  We brengen een bezoek aan het Apartheid museum dat de periode van de 20ste eeuw schetst waarin duizenden mensen hun leven hebben geofferd aan het idee van een verenigd volk.   Vervolgens naar Soweto, een van de bekendste ‘townships’ rond Johannesburg.
Transfer naar het hotel Indaba 4* of hotel The Catalyst 4* (in Pretoria (of gelijkwaardig).
Check-in, gevolgd door avondmaal en overnachting.

Dag 3: Pretoria-Krugerpark (O-L-D)

Na het ontbijt ontdekken we PRETORIA.  Bezoek aan het ‘Voortrekker Monument’, een enorm gedenkteken opgedragen aan de ‘Boers’, dat u de geschiedenis van de ‘Grote Trek’ vertelt.
We krijgen een rondleiding in de residentie waar Paul Kruger leefde tijdens zijn presidentschap van 1883 tot 1900.  De uitstap eindigt op Church Square, waar het standbeeld van Paul Kruger uitkijkt op het plein, omringd door mooie, openbare gebouwen, zoals de ‘Oude Raadsaal’.
We zetten onze rit verder naar de provincie Mpumalanga.  Lunch onderweg in een lokaal restaurant.  Aankomst in de Unyati Safari Lodge 3* (of gelijkwaardig). Het verblijf is voorzien in tenten met vaste bodem, op palen, die verspreid liggen in de tuin.  Avondmaal en overnachting.

Dag 4:Kruger Park (O-L-D)

Ontbijt.  We brengen de dag door in het NATIONAAL PARK DE BLYDE RIVIER & PILGRIM’S REST.  Hier bezoeken we de beroemdste plaats van Oost-Transvaal waar de Blyde Rivier een ravijn van meer dan 800 m heeft uitgesleten.  De natuur schiep onvoorstelbaar mooie geologische formaties zoals de 3 ‘Rondavels’, cylindrische rotsen die bedekt zijn met een graskoepel, en de ‘Bourke’s Luck Potholes’, reuzengaten uitgehold in de rots.  Aan ‘God’s Window’ heeft u een prachtig panoramisch zicht over de canyon.  Na de lunch in een lokaal restaurant terugkeer naar het hotel voor het avondmaal. 
Er staat nog iets speciaals op het programma: een  NACHT SAFARI.   Vertrek voor een safari bij zonsondergang in het Kruger Park per open 4×4 en ontdekking van de plaatselijke fauna die bij zonsondergang voedsel en een drinkplaats zoekt.   Overnachting in het hotel.

Dag 5:Kruger Park (O-L-D)

Met een deugddoend ontbijt achter de kiezen gaan we OP ZOEK NAAR DE ‘GROTE VIJF’.  Vertrek ‘s morgens vroeg met een 4×4-terreinwagen om op zoek te gaan naar de ‘Big Five’: de leeuw, het luipaard, de olifant, de neushoorn en de kafferbuffel alsook tal van andere dieren: zebra’s, impala’s, bavianen, giraffen. Met een beetje geluk spotten we zelfs jakhalzen, jachtluipaarden, hyena’s, wilde honden en andere prinsen van de Afrikaanse savanne.  ‘s Middag lunchen we in het park.  Terugkeer naar het hotel waar we ons even opfrissen.   Vanavond staat een Bush Braai gepland. Per 4×4 gaan we naar een afgelegen deel van het reservaat waar we kunnen genieten van een rustige bush ervaring voor het avonddiner.  Het personeel zal bij aankomst een uitgebreid braaibuffet hebben klaargemaakt.  Avondmaal in het hotel.

Dag 6:Kruger Park-Johannesburg - vlucht naar George -Knysna (O-L-D)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Johannesburg en binnenlandse vlucht naar George. 
Lunch onderweg.  Onthaal op de luchthaven en transfer naar Knysna.   Intrek in het hotel Knysna Log Inn 3* (of gelijkwaardig) gevolgd door avondmaal en overnachting.

Dag 7:Knysna - Tsitisikamma - Knysna (O-L-D)

Na het ontbijt bezoeken we HET NATIONAAL PARK VAN TSITSIKAMMA, dat zowel op zee als op land gelegen is. Het strekt zich uit over 100 km langs de kustlijn en beslaat 5 km steile kliffen en kustheuvels afgeboord met een plateau. Tijdens uw wandeling in het park zult u een uitzonderlijke fauna en flora ontdekken met bomen die meerdere eeuwen oud zijn en overblijfselen uit de prehistorie. Toegang tot de Big Tree.
Aansluitend panoramische ontdekking van Knysna met middagmaal in het park.  Vervolgens gaat u aan boord van een boot die u meeneemt op ontdekking van de zee in de baai van Plettenberg om dolfijnen, zeeleeuwen en walvissen te zien. Terugkeer naar Knysna in de namiddag.  Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 8:Knysna - Oudtshoorn (O-L-D)

Na het ontbijt vertrekken we naar Oudshoorn, de struisvogelhoofdstad. Middagmaal in een lokaal restaurant.  We bezoeken de CANGO-GROTTEN: u wandelt door verscheidene immense zalen die de natuur gedurende duizenden jaren heeft ‘gebeeldhouwd’ tot een intrigerend kunstwerk.  Daarna bezoek aan de Cango Struisvogelboerderij en in de namiddag nog mogelijkheid tot wijnproeven in de Karusa Wijnboerderij.  Check-in in hotel Oudtshoorn Inn 3* (of gelijkwaardig), gevolgd door avondmaal en overnachting.

Dag 9:Oudtshoorn - Kaapstad (O-L-D)

Ontbijt in het hotel.  Vertrek naar Kaapstad, waar we beginnen met een panoramische tour van de stad.  Als het weer het toelaat gaan we naar de Tafelberg met de kabellift.   Middagmaal in een lokaal restaurant. Intrek in het hotel Cresta Grande Cape Town 4* (of gelijkwaardig) in Kaapstad. Avondmaal en overnachting.

Dag 10:Kaapstad (O-L-D)

We ontdekken na het ontbijt KAAPSTAD met Boulders Beach, Kaap de Goede Hoop.  Daarna bezoek aan de tuinen van Kirstenbosch, één van de belangrijkste botanische tuinen ter wereld. Terug op zeeniveau rijden we langs de befaamde Chapman’s Peak. Deze weg werd volledig uit de rotsen gehouwen en biedt een adembenemend zicht over de Oceaan. Vervolgens naar het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop. Na het middagmaal maken we een boottocht naar Seal eiland, een eiland waar meer dan 60 000 zeehonden leven op één eilandje.  Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 11:Kaapstad (O-L-D)

Ontbijt.  Vandaag staat DE WIJNROUTE op het programma.  De laatste jaren heeft de Westelijke Kaap een heuse reputatie verworven in de wijnteelt. De wijngaarden die zich ten oosten van Kaapstad uitstrekken, vormen prachtige landschappen. Langs de heuvels rijden we naar Stellenbosch, beroemd om zijn wijn- en boomgaarden die het ritme bepalen van dit charmante stadje van witgekalkte huisjes met strooien daken.  1x wijn proeven; 1x wijn & kaas degustatie en 1x wijn degustatie en kelderbezoek.  Na het middagmaal terugkeer naar Kaapstad en vrije tijd op de Victoria en Alfred Waterfront.  We bezoeken nog  het Hugenoten museum • Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 12: Kaapstad - Robbeneiland- terugvlucht (O-L)

We genieten nog een laatste keer van ontbijt op Zuid-Afrikaanse bodem. Nadien bezoeken we Robbeneiland, de vroegere gevangenis van Nelson Mandela. Na het middagmaal transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel (via Addis Abeba)

Dag 13:Aankomst Brussel

Aankomst rond ‘s morgens in Zaventem.
We nemen afscheid van de Scheldevallei begeleider en keren met een koffer vol mooie herinneringen terug huiswaarts.

 

O = ontbijt    L = lunch    D = diner

 

Opmerking:
Minimum 15 deelnemers vereist.
Maximum 24 deelnemers.
Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Reisformaliteiten: Belgisch elektronisch reispas min. 6 maanden na retour geldig met minstens 2 blanco pagina’s na elkaar. Visum gratis bij aankomst.
Gezondheid: geen enkele verplichte vaccinatie.  Er is geen gele koorts risico, maar vaccinatie is officieel wel vereist als u vertrekt uit een land waar gele koorts voorkomt of er langer dan 12 uur in transit was. Er komt malaria voor in Kruger Nationaal Park en aan de grens met Mozambique, Zimbabwe en Botswana. We raden insectenwerend middel aan in combinatie met malariapillen. Volgende vaccinaties zijn eveneens aanbevolen: DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A.
Tijdsverschil: In de zomer is er geen tijdsverschil met België . In de winter is het in Zuid-Afrika 1 uur later.
Munteenheid: Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).
Betalingswijze: lokale munten en krediet.  U kan Euro ter plaatse omwisselen. Met Europese bankaarten kunt u contant geld aan de geldautomaten opnemen indien de Maestro-functie geactiveerd werd. 
Netspanning: 230 V. 50 Hz. In Zuid-Afrika gebruiken ze stopcontacten type D/M, deze zijn anders dan in België.  Het is dus aangewezen om een adapter te voorzien.

 

Reis in samenwerking met  touroperator Easy Tours.

Kaart

Veel gestelde vragen:

Wat is het supplement voor een éénpersoonskamer?

+299 euro/persoon

Hoeveel kost een annulatieverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke annulatieverzekering (Cancellation Only) kost 6,5% van de totale reissom (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Hoeveel kost een bijstandsverzekering?

Wij werken samen met Allianz Assistance.
Een tijdelijke reisbijstandsverzekering (Travel Selection) kost 7,70 euro/dag/persoon (min. 25 euro/polis).

Voorwaarden op aanvraag te bekomen.

Opmerking programma

Naargelang de omstandigheden – in het belang van de reiziger of om de producten te verbeteren – behoudt Easytours zich het recht om zonder voorafgaand bericht de elementen uit het programma te wijzigen, voor zover deze wijzigingen niet van doorslaggevend belang zijn noch een waardevermindering met zich meebrengen. Onderworpen aan de bijzondere voorwaarden van Easytours “Zomer-Winter 2024-2025”.

6 reizigers overwegen deze tour nu!